La temporada 2017-18 de Formula E no podria haver començat de pitjor manera per al defensor del títol, el brasiler Lucas Di Grassi. Amb tres carreres disputades, el d’Audi no ha sumat un sol punt, i ho tindrà difícil a Santiago, ja que serà sancionat amb 10 llocs a la graella a causa d’un canvi en l’inversor de la seva unitat de potència.


Ahir, mentre es duien a terme les preparacions per al ePrix de Santiago de Xile i se celebrava el shakedown, l’equip Audi ABT Schaeffler va decidir substituir l’inversor de la unitat de potència del vehicle de Lucas Di Grassi, amb la intenció d’evitar els problemes mecànics que el van obligar a abandonar a la ronda anterior a Marràqueix.

En ser el segon canvi d’aquesta índole que es realitza al monoplaça del brasiler, doncs ja van fer un d’igual després de la classificatòria a Marràqueix, Di Grassi va ser penalitzat amb deu posicions a la graella de sortida de l’actual ePrix, fet que implica que la millor posició a la qual aspira és l’onzena, i això només es donaria en el suposat cas que obtingués la Pole.

Això és només un contratemps més en l’horrible temporada que està patint el vigent campió de la categoria, qui amb un quart de la temporada ja superat, no ha aconseguit sumar un sol punt en el seu marcador i es troba ja en una posició increïblement complicada per revalidar el seu títol, ja que el líder de la general, Felix Rosenqvist, té ja 54 punts. Di Grassi és, juntament amb Jerome D’Ambrosio, l’únic pilot que ha disputat les tres curses sense sumar punts.

La classificació del ePrix de Santiago de Xile es disputarà avui a les 12:00 hora local (16:00 a Espanya), amb la carrera programada per a les 16.00 hora local (20.00 hora espanyola).