Segons la premsa italiana, Mercedes estaria patint constants trencadisses en el seu sistema d’escapament del nou motor de 2018, a causa d’unes vibracions patides a la caixa de canvis. Això suposaria un problema important a falta de menys d’un mes per l’inici de la temporada.


Les primeres setmanes de l’any solen ser un periode de relativa calma a la Fórmula 1. Però com sempre que hi ha tranquilitat, apareixen rumors salvatges —amb major o menor veracitat— als que cal parar atenció. El més recent parla de l’escapament del motor del nou Mercedes W09 que, segons la premsa italiana, hauria patit diverses trencadisses.

Així ho explica el diari italià Corriere dello Sport, que detalla els problemes de l’escapament com un fet que ha succeït al banc de proves. Allà és on el propulsor del nou monoplaça dels actuals campions ha estat provat, amb les vibracions de la caixa de canvis com a causa principal del problema.

La caixa de canvis de Mercedes ha estat redissenyada per la temporada 2018, buscant la millor adaptació a una transmissió molt més compacta. Faltant poc menys d’un mes pels respectius shakedown dels equips i pels test de pretemporada de Barcelona, un problema d’aquesta envergadura seria un cop important per a Mercedes.

Els problemes de motor van ser alguns dels grans protagonistes de la temporada 2017 de Fórmula 1. El major drama el va viure la Scuderia Ferrari, que després de tot l’any lluitant amb els alemanys, van patir a la gira asiàtica —als Grans Premis de Malàisia i Japó particularment— i van perdre totes les seves opcions de títol.

Toto Wolff va anunciar recentment que el W09 havia encès el seu motor per primera vegada a la fàbrica de l’equip, però si les noticies que arriven des d’Itàlia són certes, Mercedes tindria un problema important. El motiu és que aquesta propera temporada, només es podran usar tres motors al llarg de l’any, patint penalitzacions en cas d’excedir-se.