L’actual president de la Scuderia Ferrari, Luca di Montezemolo, ha emès un comunicat en el qual consta la seva dimissió del càrrec més alt de Ferrari, després de 23 anys de servei on va aconseguir fins a vuit Mundials de Constructors i sis de Pilots. Així doncs Montezemolo deixa el seu lloc a Sergio Marchionne, que començarà una nova era amb la Scuderia per reformar-la i intentar tornar-la a dalt de tot.


El fins avui president de la Scuderia Ferrari, Luca di Montezemolo, deixarà el seu alt càrrec de forma immediata. L’italià ha emès un comunicat per acomiadar-se de la qual ha estat la seva casa durant els 23 anys anteriors. Des d’aquell 1991 en el que va pujar al més alt de la Scuderia per treure d’aquella petita crisi de Títols que patia, Luca ha sabut gestionar molt bé el seu equip, ajudant a conquerir vuit títols de constructors i sis més de pilots, en els quals entra el gran lustre de Michael Schumacher a inicis del Segle XXI.

No obstant això Di Montezemolo no ha sapigut treure d’aquesta nova crisi a la Scuderia, doncs des de 2008 no han pogut alçar-se amb cap títol, un fet realment preocupant sent un equip tan històric com ho és Ferrari. Després de la desastrosa temporada que està duent l’equip italià, el qual solament a assolit dos podis puntuals de la mà de Fernando Alonso, Luca ha decidit deixar el seu càrrec perquè el president executiu de FIAT, Sergio Marchionne, intenti reformar l’equip i treure’l d’aquesta profunda crisi que porten acumulant des de fa tant de temps. El canvi de poder es produirà el proper 13 d’octubre, on Di Montezemolo es baixarà definitivament del tron de Ferrari.

Aquest ha estat el comunicat oficial que ha expressat Luca di Montezemolo al respecte: “Ferrari tindrà un paper important a jugar en el FCA Group a la propera borsa a Wall Street. Això obrirà una nova i diferent fase que sento que he d’iniciar com a director executiu del Grup. Aquest és el final d’una era, pel que he decidit abandonar el meu lloc com a president després de gairebé 23 anys meravellosos i inoblidables, a més dels que vaig passar al costat de Enzo Ferrari en els anys 70”.

“En primer lloc, les meves gràcies a les dones i homes excepcionals de la fàbrica de Ferrari, les oficines, els circuits i els mercats a tot el món. Van ser els veritables arquitectes de l’espectacular creixement de l’empresa, les seves tantes vicotiras inoblidables i la seva transformació en una de les marques més fortes del món”.

“Un càlida comiat i la meva gratitud també a tots els nostres socis, tècnics i comercials, els nostres distribuïdors a tot el món i, sobretot, als clients i col·leccionistes, la passió la comparteixo de tot cor. Però els meus pensaments van també per als nostres aficionats, que sempre ens han donat suport amb gran entusiasme, especialment durant els moments més complicats de la Scuderia”.

“Ferrari és l’empresa més meravellosa del món. Ha estat un gran privilegi i honor haver estat el seu líder. He dedicat tot el meu entusiasme i compromís a ella durant tans anys. Al costat de la meva família, va ser, i seguira sent, la cosa més important de la meva vida. Us desitjo als accionistes, particularment a Piero Ferrari, que sempre ha estat al meu costat, i a tot el món a l’empresa tots els anys d’èxit que Ferrari mereix”.