El president del Banco Santander, Emilio Botín, ha mort aquesta matinada d’un infart. El Banco Santander era un dels grans patrocinadors de la Fórmula 1, patrocinant importants Grans Premis com el de la Gran Bretanya o equips com Ferrari o McLaren. 

 

Gran fan de la Fórmula 1 i de Fernando Alonso, Emilio Botín ha mort avui als seus setanta-nou anys. Sovint se’l veia pel pàdoc passejant o gaudint de les curses al box de Ferrari, i és que recolzava la carrera esportiva del pilot asturià amb la seva arribada conjunta a l’equip italià.

La mort del banquer més important d’Espanya ha estat anunciada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors pràcticament al mateix temps en què Luca di Montezemolo anunciava el cessament del seu càrrec com a CEO de Ferrari.

I és que la situació és delicada. Sense el principal suport econòmic, és important saber si el contracte de patrocini s’extendrà durant més temps, acord que semblava assegurat amb Botín al càrrec, però que deixa dubtes de si el seu relleu continuarà igual d’interessat. Aquest fet també podria fer perillar la continuitat de Fernando Alonso a l’escuderia.

Aquesta tarda el consell d’administració designarà la persona que el substituirà. Es parla d’Ana Patricia Botín, filla del banquer, com a persona amb més possibilitats d’assumir el nou càrrec.