Els caps de la gran majoria dels equips de Fórmula 1 s’estarien proposant l’opció de restringir certs missatges per ràdio, que actualment reben els pilots per part dels enginyers des del box. Principalment es busca que el pilot no rebi consells dels seus enginyers pel que fa a la millora del rendiment, ja que volen que els pilots d’avui en dia tinguin més dificultats a l’hora de pilotar.


La Fórmula 1 podria donar un passet més cap a l’emoció que busquen els espectadors. Després de veure la brutal caiguda que pateix l’audiència d’aquest esport, els grans caps del Gran Circ busquen una solució per tornar a portar a l’afició. Després de proposar múltiples opcions per millorar l’esport, sembla que una d’elles agafa força per aplicar-se fins i tot a partir del pròxim Gran Premi de Singapur.

Segons apunta Autosport, sembla que alguns dels caps d’equip estan considerant eliminar certes informacions que els pilots reben per ràdio des del Pit Lane. Tal i com Mercedes ha evidenciat en les últimes curses, els pilots reben ajuda dels enginyers a l’hora de millorar els seus temps per volta, preguntant els punts on podrien millorar respecte al seu company d’equip i rebent aquesta informació des de la ràdio.

Així doncs aquests missatges i altres del mateix estil que pretenen ajudar al pilot a conduir, es plantegen prohibir-lo’s per fer més difícil la tasca de pilotar un bòlid de Fórmula 1. I és que gran part de l’audiència perduda ve a partir que els pilots dels últims anys sembla que no condueixin els seus monoplaces per la gran ajuda que reben per tot arreu. L’objectiu és eliminar gran part d’aquestes ajudes i així poder veure com els pilots es deixen la pell per conduir un Fórmula 1 i obtenir èxits per les seves mans i no per el seu cotxe.

Ara s’espera una decisió de la FIA abans del Gran Premi de Singapur, i tot gràcies al suport de l’article 20.1 del reglament que diu: “El pilot ha de conduir el cotxe sol i sense ajuda”. Malgrat això només s’espera que es prohibeixin les ajudes de l’enginyer per ràdio, i es mantindrien els comentaris per motius de seguretat o procediment, mantenint així aquestes converses que tant diverteixen als aficionats. Ara només s’espera que la FIA aclareixi la situació i decideixi una mica de cara a la pròxima cita del calendari a Singapur.