KRISTIANSTAD (SWEDEN) – El Kristianstad Karting Klubb (Suècia) ha estat escollit aquest any per acollir la CIK-FIA Copa del Món de OK, la competició més important i rellevant pels pilots que competeixen amb llicència Sènior, amb el permís de les categories de marxes. Els entrenaments oficials comencen el pròxim divendres 21 de setembre i les grans finals d’ambdues categories es celebraran el diumenge 23. Tota l’acció es podrà seguir en directe a formularapida.net.

La categoria OK és coneguda per l’elevat nivell dels seus pilots i la presència de professionals que corren amb tot tipus de títols internacionals a les esquenes. Però si aquest any hi ha un nom propi, és el de l’alemany Hannes Janker. El pilot de TB Racing Team (equip alemany privat que corre amb la marca Kart Republic) ha guanyat les dues competicions més importants de OK disputades fins al moment, les WSK Super Master Series i el Campionat d’Europa. Janker va guanyar dues cites europees amb una rotunditat impressionant, impedint que algun altre pilot pogués arrabassar-li el títol.  El subcampió d’Europa, Harry Thompson (Ricky Flynn Motorsport), s’ha posicionat a les últimes cites com un dels pilots a tenir en compte i de ben segur que serà un dels aspirants a endur-se aquesta Copa del Món que es disputa en una sola carrera. Darrera d’ell va acabar Pedro Hiltbrand. El pilot espanyol de CRG ens comentava a la quarta prova que, tot i haver de treballar més amb el material per a poder ser més competitius, es troben forts i amb ganes d’endur-se la victòria en tot el que facin.

A més de Hiltbrand, hi ha fins a quatre espanyols més. Un d’ells és el pilot de Tony Kart David Vidales– 6è classificat a l’europeu i 3r a la Copa del Món de KZ2 disputada fa dues setmanes a Genk (Bèlgica)-.

A CRG trobem a Ayrton Fontecha,, un habitual dins de les finals de OK a les cites europees. Un altre pilot que competeix amb un CRG, però en el seu cas amb l’equip M2 Racing Karts, és Javier Sagrera. Finalment, a les files de DPK Racing hi ha el català Genís Cívico, que va tenir un gran inici de temporada a les WSK fregant el top 10 en moltes ocasions.