Logan Sargeant és el nou pilot de Williams. Arriba de la Fórmula 2, decidit a competir al màxim nivell en la Fórmula 1. Però abans, descobreix d’on ve.

Logan Hunter Sargeant, va néixer el 31 de desembre del 2000 en Boca Ratón, situat a Florida, Estats Units.  La seva procedència estatunidenca li aporta un extra, perquè l’esport portava buscant des de fa temps un pilot d’aquesta nacionalitat a causa del creixement que ha patit aquest esport als Estats Units.

Els inicis de Sargeant

Com tots els pilots abans, la seva carrera va començar en el karting. L’any 2008 va ser la primera vegada que va competir. Ho va fer allà on ve, als Estats Units, encara que es va adonar que per a aconseguir patrocinadors i anar pujant de categoria, havia de mudar-se a Europa.

Una vegada allà, amb tan sols 9 anys, va començar a anar a diverses competicions i acumulant un fort palmarès. Ja en 2015, es va convertir en el primer estatunidenc des de Lake Speed en 1978 a guanyar el KF Junior.

Sargeant, pas endavant

Després de donar per acabada la seva etapa en kárting, va començar una nova en els monoplaces. El seu primer contacte va ser en la Fórmula 4 dels Emirats Àrabs Units. Aquí va acabar en 15 de les 18 carreres en el podi. Encara així, només va aconseguir ser 2n, per darrere de Jonathan Aberdein, el seu company d’equips.

Després, es va anar a la Fórmula 4 britànica en la qual va fer una molt bona temporada. Malgrat això, només va aconseguir acabar en 3r posició, just darrere de Jamie Caroline i el nou pilot de McLaren, Oscar Piastri.

En 2018 va fer el salt a la Fórmula Renault. Malgrat completar una bona temporada, aconseguint la victòria tant a l’inici de temporada com al final, només va poder arribar a ser quart.

Sargeant puja a la F3

Un any després, en 2019, va pujar a la Fórmula 3 de la mà de l’equip Carlin. No van acabar de funcionar massa bé les coses, per la qual cosa en el 2020 va canviar a Prema. El nord-americà era un dels favorits per a fer-se amb el títol, però una mica de decadència cap a final de temporada en la qual només va aconseguir un sisè lloc en una de les últimes 2 rondes, li va fer baixar fins al tercer lloc de la general.

Sargeant, va decidir seguir una temporada més en la Fórmula 3, perquè no tenia més ofertes. En aquest cas va tornar a canviar d’equip i es va anar amb Charouz Racing. Amb ells va obtenir una victòria, encara que no va poder quedar més amunt del 7è en la general.

Va ser una baixada evident i això li va fer estar a punt d’abandonar i tornar als Estats Units. Encara així, després de conèixer que l’equip Williams de F1 li volia nomenar pilot associat a l’escuderia va decidir seguir.

Breu etapa de Sargeant a la F2 

Abans d’acabar l’ any, va disputar una carrera en la Fórmula 2. Gràcies a això, va aconseguir un contracte per a estar en la F2 en 2022. En aquest cas, Carlin va ser l’equip que li va donar aquesta oportunitat. Sargeant ja tenia experiència amb ells, perquè es van creuar en el seu camí des de les categories inferiors.

Ja en 2022, va aconseguir completar una molt bona temporada com rookie. Ha sumat victòries i ha destacat positivament en gairebé totes les carreres. Això, sumat a la necessitat de tenir a un pilot estatunidenc entre els 20 que conformen la graella, li ha donat a Sargeant l’oportunitat de la seva vida. Després d’acabar l’última carrera de la Fórmula 2 se li va anunciar com a nou pilot de l’escuderia Williams per a competir en la Fórmula 1 en 2023.

https://twitter.com/WilliamsRacing/status/1605586285032116224

La gran oportunitat de Sargeant

Ara, després d’haver disputat diversos tests de Fórmula 1 amb Williams i dur a terme diversos entrenaments lliures, Logan Sargeant arriba a l’equip com un dels seus dos pilots després de no haver estat més d’una temporada en la Fórmula 2.

Alguns ho consideren un moviment desesperat per tenir a un estatunidenc en la graella, mentre que uns altres creuen que de veritat té talent i és un canvi a millor per a l’equip.

Williams Racing: Logan Sargeant