Mentre que el pilot anglès del LCR Honda, Cal Crutchlow, creu que el pilot de Castellar del Vallès és el màxim favorit pel títol de la propera temporada, el d’HRC surt al pas de les acusacions de morós que va publicar l’Agència Tributaria a finals d’any.


 

Cal Crutchlow va reconèixer fa uns dies que Dani Pedrosa és un dels màxims exponents per alçar-se amb títol de MotoGP de la temporada 2016, ja que segons el pilot anglès, és qui millor s’adapta a la conducció dels pneumàtics Michelin, que aquest any substitueixen als Bridgestone com a proveïdor oficial de la categoria reina del mundial de motociclisme.

El de l’equip de Lucio Cecchinello, que va renovar per una temporada més amb el seu equip amb opció a una segona, creu que el físic del pilot -160cm i 51 kg- és el més ideal per l’assalt a un títol que se li resisteix des del seu debut al 2006. El pilotatge de Pedrosa, subcampió al 2006, 2009 i 2012, és també en paraules de l’anglès el que més s’adapta a l’estil de la marca francesa de pneumàtics: “crec que Pedrosa és el pilot amb més possibilitats de guanyar, ja que no carrega el pneumàtic davanter com ho fem la resta de pilots i a més té molta experiència amb aquestes gomes, com es va veure a València”.

Tal i com ja va anunciar al novembre el director tècnic de marca fundada al 1889 a Clermont-Ferrand (França), Nicolás Goubert, s’està treballant per millorar el compost dels pneumàtics davanters: “el perfil serà fix i jugarem amb el compost per donar més confiança als pilots de cara a la propera temporada”.

Malàisia serà el primer test després de les proves a final de temporada al circuit Ricardo Tormo de Xest.

PROBLEMES AMB HISENDA

D’altra banda, el pilot català va voler matissar les dades que l’Agència Tributaria (AEAT) va publicar a finals d’any, on apareix a la lletra P com amb un deute de 7.856.949,85 euros. D’altres esportistes com l’exfutbolista argentí del Reial Saragossa o el FC Barcelona, Gabi Milito (1,83 milions) o l’expresident del Reial Madrid, Lorenzo Sanz (1,36 milions), també surten al llistat. A la llista de morosos s’inclouen més de 4.855 noms, la gran majoria immobiliàries i constructores que arrosseguen els efectes econòmics derivats de l’esclat de la bombolla immobiliària amb un total de 15.600 milions. El llistat inclou 345 persones físiques amb un deute conjunt de més de 700 milions i 4.510 persones jurídiques amb 14.900 més.

Després del conegut cas de Valentino Rossi fa uns anys, al que el fisc italià li va reclamar uns 100 milions en deute i multa, dels que finalment va pagar 34 milions arribant a un acord, el ‘26’ va sortir al pas amb un comunicat per part del seu advocat David Gil, en el qual el lletrat explica que “el deute publicat no es ferm en via administrativa” i que els “tribunals han dictaminat des del primer moment que l’actuació de Pedrosa no es mereixedora de sanció”, demanant respecte pel bon nom del seu client a l’espera de que la justícia espanyola es pronunciï.

Aquest és el comunicat íntegre:

David Gil Fernández, abogado, actuando en nombre y representación del piloto de motociclismo D. Daniel Pedrosa Ramal, desea realizar las siguientes manifestaciones a raíz de la aparición de diferentes noticias relacionadas con el listado comprensivo de los deudores a la Hacienda Pública publicado el 23 de diciembre de 2015:

Primero.- La deuda que aparece publicada a nombre del Sr Pedrosa no es firme en vía administrativa, lo cual significa que hoy por hoy ni siquiera los tribunales económico-administrativos integrados en el Ministerio de Hacienda han validado en última instancia la legalidad y procedencia de la suma reclamada por la Agencia Tributaria.

Segundo.- Prueba de que nunca ha existido ánimo de infringir la ley es que dichos tribunales, que conocen de las reclamaciones que los contribuyentes interponen contra las liquidaciones y sanciones impuestas por la Agencia Tributaria, han dictaminado desde el primer momento que la actuación del Sr. Pedrosa no es merecedora de ser sancionada.

Tercero.- Por tanto, hasta que la justicia no se pronuncie sobre quién tiene la razón, pedimos que se respete el buen nombre de nuestro cliente, pues lo que más preocupa al Sr. Pedrosa es que las recientes noticias puedan generar confusión entre sus seguidores, a quienes agradece su confianza hasta que se resuelva definitivamente el litigio.