El Ferrari de Miguel Molina, Antonio Fuoco i Nicklas Nielsen aconseguia la tercera posició de les 6 hores de Spa, després d’una sanció que els va enviar a l’última posició de la graella tot i haver aconseguit la pole. No obstant, van aconseguir pujar al tercer esglaó del podi.
Complicacions en Ferrari
Després de passar una mica desapercebuts des del FP2, Ferrari va tornar a treure la seva fortalesa a una volta a l’hora de la veritat. Ja en la primera cort de la classificació van marcar el millor temps. I la història no va canviar gaire en la hyperpole, encara que bé és cert que la bandera groga final després dels problemes del Alpine #35 de Charles Milesi ha complicat el seu desenvolupament. Tot i això, hores després d’aquest èxit per al cotxe de Miguel Molina, que aspirava a sumar la seva primera victòria en el Mundial, va arribar la fatídica comunicació per part dels comissaris: “Després de les verificacions tècniques, s’ha comprovat que el Ferrari #50 i el McLaren #95 no compleixen amb el pes mínim reglamentari”, notificava la FIA. Ferrari va especificar que el cotxe estava al voltant d’un quilo per sota d’aquesta xifra i que es va deure al canvi de l’ala posterior després d’un incident en els lliures per una nova amb components diferents.
En conseqüència, la pole aconseguida per Antonio Fuoco quedava passava al Porsche de Campbell, Christensen i Makowiecki. El destí de #50 va ser ben diferent a l’esperat, ja que el càstig era sortir últims en la graella de Hypercar.
Sessió classificatòria
El Ferrari #50 d’Antonio Fuoco, Miguel Molina i Nicklas Nielsen va aconseguir la pole per a les 6 hores de Spa, que es van celebrar el passat dissabte en el traçat belga. El pilot italià va marcar el millor temps amb un 2.02.6, mig segon més ràpid que el seu perseguidor, el Porsche #5 de Matt Campbell, que va treure vuit mil·lèsimes al tercer classificat, el Cadillac #2 del britànic Alex Lynn. El No.99 Proton Competition Porsche classificat per Julien Andlauer també comença a la segona fila, ja que ocupa la quarta posició en el millor 2m03.314s i és el millor corsari Porsche 963. L’entrada número 95 United Autosports impulsada per Joshua Caygill també va ser penalitzada per la mateixa infracció de pes inferior.
D’altra banda, Callum IIlott en el No12 Hertz Team JOTA aconseguia la quarta posició per davant del No6 Porsche Penske 963 Hypercar conduït per Kevin Estre.
Charles Milesi a Alpine Endurance Team A424 Hypercar pren el millor resultat classificatori de la temporada amb la vuitena posició però va acabar la sessió aturat amb un problema tècnic. Tot i això, aconseguia una plaça degut a la sanció de Ferrari.
La resta del top ten estava formada per: No8 Toyota Gazoo Racing Hypercar, No.35 Alpine, No.83 AF Corse Ferrari i arrodonint el top ten va ser el No.20 BMW M Hybrid V8 Hypercar, que va perdre la seva millor volta a causa dels límits de la pista.
Com va ser la jornada de 6 hores a Spa-Francorchamps
La mitja part de la cursa començava amb un cotxe de seguretat, però al tornar a onejar la bandera verda, el número 99 de la Proton Competition Porsche de Neel Jani mantenia el número 51 del Ferrari AF Corse conduït per James Calado que mantenia poca distància del veterà Jani, però també era encapçalat per Michael Christensen en el No.5 Porsche Penske 963 Hypercar. No obstant, Christensen va perdre el control a la cantonada plana de Blanchimont i impactava amb la paret interior, fet que va provocar que es retirés de forma immediata. Aquest fet col·locava el Ferrari AF Corse 499P Hypercar de Miguel Molina en tercera posició. El gironí renunciava a la cabina a Antonio Fuoco després de 3 hores 20 minuts que corria en tercer lloc.
L’equip de Hertz JOTA va obtenir la seva primera victòria absoluta a la tercera ronda del Campionat Mundial de Resistència FIA. L’esquadró britànic va portar el Porsche 963 a la bandera després que els anglesos Callum Illott i Will Stevens aprofitessin la parada de fossa abans que una bandera vermella sortís de la sincronització amb la majoria dels rivals. IIlott i Stevens es converteixen en el primer equip de duo a guanyar una cursa WEC de primera categoria des de 2014 i són els primers guanyadors de tot el Regne Unit des de 2017. La victòria de l’equip avui ha fet que pugin a la segona posició en la classificació general, 22 punts per darrere de Porsche Penske.
Els pilots del No6 Porsche Penske 963 Hypercar conduït per Kevin Estre, Andre Lotterer i Laurens Vanthoor, els actuals líders del campionat, han aconseguit la segona posició del podi.
El número 50 Ferrari AF Corse 499P de Miguel Molina, Antonio Fuoco i Nicklas Nielsen es van endur el podi final, el trio ha pujat de nou a la taula de comandament després d’un penal que va fer que la tripulació comencés la cursa d’avui des de la part posterior de la xarxa de Hypercar. Amb el número 51 Ferrari AF Corse impulsada per James Calado, Alessandro Pier Guidi i Antonio Giovinazzi va acabar en la quarta.
Els primers líders de la cursa, Proton Competition, van superar el top cinc, amb Julien Andlauer passant Kamui Kobayashi de Toyota a la fase final de la cursa. L’entrada número 7 de Toyota Gazoo Racing va creuar la línia en sisè lloc, però una penalització de cinc segons per un contacte anterior amb un cotxe LMGT3 va veure la tripulació acabar finalment setena darrere del No. 8 Toyota conduït per Brendon Hartley, Sebastien Buemi i Ryo Hirakawa.
El AF Corse Ferrari conduït per Robert Kubica, Robert Shwartzman i Yifei Ye va acabar vuitè en general. L’Equip d’Endurance Alpine va aconseguir la novena posició, un lloc per davant del Peugeot TotalEnergies Peugeot 9X8 que va aconseguir el punt final del campionat.
Després del llarg període de la bandera vermella provocada per l’accident de Earl Bamber/Sean Gelael, la sessió de la cursa es va reprendre a les 19:10 hora local per un període d’1h 44 minuts que era necessari per fer les reparacions necessàries i assegurar que la pista és segura per córrer.
La següent cursa del calendari FIA WEC seran les 24 Hores de Le Mans, que tindrà lloc al famós Circuit de la Sarthe del 12 al 16 de juny.