La temporada 2024 del WEC (campionat de resistència) va donar el seu tret de sortida al circuit de Qatar, amb podi de Riberas a LMGT3.

El 2024 ha arribat pel mundial de resistència, i ho ha fet amb força a la ronda inaugural. Al circuit de Lusail, a Qatar, s’han disputat aquest cap de setmana els 1.812 km de Qatar, on a la categoria reina de Hypercar, s’ha imposat Porsche d’una manera inabastable.

El cotxe #6 de Kévin Estre, Laurens Vanthoor i André Lotterer ha protagonitzat un domini amb mà de ferro durant tota la prova, que ha propiciat un triomf que pot centrar un precedent per a la resta de la temporada, amb la superioritat notòria que s’ha pogut veure al traçat asiàtic.

Miguel Molina, pilot gironí que disputa també la categoria de Hypercar de la mà de Ferrari AF Corse al #50 conjuntament amb Antonio Fuoco i Nicklas Nielsen, no va tenir el millor cap de setmana, ja que la seva categoria es va trobar marcada per la superioritat dels Porsche. No obstant, les primeres voltes van estar liderades pel mateix #50 fins que el Porsche #6 es va aferrar a la primera posició voltes més tard.

Copyright: WEC
Copyright: WEC

Més tard, a una de les parades, Molina va rebre un ‘late call’ pel part del seu box que el va fer trepitjar la línia blanca per entrar al Pit Lane, i que va derivar en un ‘drive through’ que va marcar la resta de la cursa. De tota manera, finalment, van marcar una sòlida vuitena posició davant del segon Toyota, i el primer Alpine, en una bona carta de presentació per a Ferrari.

D’altra banda, a la categoria LMGT3, on sempre hi ha ‘show’ assegurat, tenim als altres dos pilots de casa: Àlex Riberas, i Dani Juncadella, que prometen guerra en aquest 2024. La temporada ha començat especialment bé pel pilot del Heart of Racing Team, amb l’Aston Martin Vantage #27, ja que va marcar una meritòria segona posició, on Riberas es va quedar a tan sols 5 segons del Manthey PureRxcing #92 que es va endur la prova.

Pel seu costat, Juncadella va tenir una cursa complicada després de que Sébastien Baud i Hiroshi Koizumi, companys del pilot de Barcelona a Corvette, no tinguessin un bon relleu pel català. Així i tot, l’actuació de Juncadella es va mostrar més que consistent per a poder aconseguir grans resultats durant la resta de la temporada.

La pròxima cita del WEC será a les 6 hores d’Imola, el 21 d’abril.