Les European Le Mans Series han presentat un cartell ple d’estrelles, amb pilots com Juan Pablo Montoya i el seu fill Sebastián, Nelson Piquet Jr., Paul Di Resta o Michael Fassbender, entre d’altres

Els test oficials de pretemporada de les European Le Mans Series van donar el tret de sortida definitiu de la vigent campanya. Ho van fer amb la celebració del primer dia de l’esdeveniment inaugural de l’any, les 4 Hores de Barcelona, tenint com a seu d’acollida un cop més el Circuit de Barcelona-Catalunya.

Aquest passat divendres va servir per a acumular minuts de rodatge de tots els participants, però especialment va ser així per a les Ligier European Series i la Porsche Carrera Cup France, certàmens que no van dur a terme assaigs al llarg de la setmana, cosa que sí van fer les European Le Mans Series i la Michelin Le Mans Cup.

El certamen per excel·lència del cap de setmana, les European Le Mans Series, ha repartit els seus millors registres en el cronometrat oficial, però, abans, i per a destacar el nivell del campionat, és necessari assenyalar alguns dels seus protagonistes, els quals s’han seguit de prop aquest cap de setmana.

D’una banda, l’ex pilot d’F1 Juan Pablo Montoya ha estat present al Circuit, compartint repte amb el seu fill Sebastián Montoya i amb Henrik Hedman, tots ells als comandaments de l’Oreca 07 – Gibson de l’equip DragonSpeed USA. Paul di Resta, un altre vell conegut del cim dels monoplaces, forma part també de l’elenc de la categoria LMP2 Pro/Am amb l’equip United Autosports USA. James McGuire i Guy Smith han estat els seus aliats en la lluita per la victòria.

També relacionat amb el Gran Circ, Nelson Piquet Jr, el qual va ser company d’equip de Fernando Alonso a Renault i fill del tres vegades campió d’F1 Nelson Piquet. El brasiler ha competit amb el conjunt United Autosports USA juntament amb Daniel Schneider i Amdrew Meyrick. D’altra banda, Tatiana Calderón ha defensat la representació femenina des del Team Virage. La que va ser pilot provador d’Alfa Romeo a F1 rodarà amb Rob Hodes i Ian Rodríguez.

Deixant a un costat l’univers dels prototips, hi ha un famós actor de Hollywood que no s’ha volgut perdre l’ocasió, com tampoc ho ha fet en edicions anteriors. Es tracta de Michael Fassbender, un dels protagonistes de la película X-Men que ja comença a ser un habitual del certamen en la seva divisió de GT’s. Fassbender va competir sota el paraigua de Proton Competition amb un Porsche 911 RSR-19.

Encara que aquestes són les cares més conegudes, el certamen ha comptat amb nombrosos pilots del món de la resistència que no li han posat gens fàcil a aquests experts de l’automobilisme. A més, entre les European Le Mans Series i els seus campionats suport han sumat més de 150 inscrits, amb els quals l’emoció ha estat assegurada de principi a fi.

Alguns pilots de casa, també presents aquest cap de setmana

A la Michelin Le Mans Cup han formalitzat la seva participació alguns pilots de casa com Belén García, la catalana que ha disputat el seu debut al certamen amb l’equip 360 Racing. Santiago Concepción (Inter Europol Competition) i Julien Gerbi (Team Virage) han completat la representació nacional.

El programa del cap de setmana

Dissabte es va estrenar l’activitat a pista a les 9 h amb la cursa de les Ligier European Series, seguida dels lliures 2 d’ELMS (10.10 h). A les 11.50 h, la Porsche Carrera Cup va fer la seva sessió de classificació, mentre que la Michelin Le Mans Cup ho va fer de 12.30 a 13.10 h. A les 14.40 h va fer el mateix ELMS, per acabar el dia amb la cursa de la Porsche Carrera Cup France (16.30 h) i la de la Michelin Le Mans Cup (17.30 h). Diumenge a les 9 h va tenir lloc la segona prova de la copa monomarca de Porsche, la qual va donar pas a les 4H de Barcelona a les 11.30 h. Abans de la sortida, els aficionats van poder assistir al Pit Walk i la sessió d’autògrafs a les 9.40 h.