Leo Pulcini s’ha fet amb la victòria a la carrera llarga de la GP3 en una gran lluita amb Mazepin que perdia la possibilitat de posar emoció al campionat després de ser sancionat amb 10 segons. Beckmann creuava la línia de meta, segon i Hubert, tercer.

Dia assolellat i molta calor en el traçat de Yas Marina. Aquestes eren les condicions que veien els monoplaces de la GP3 abans del començament de la primera carrera del cap de setmana que podia decidir el campionat de la categoria de bronze.

Després d’una sessió de classificació agònica, Nikita Mazepin es feia amb la ‘pole position’ amb la bandera de quadres onejant a la recta principal. Leo Pulcini era el formatge del sandwich de pilots que lluiten pel campionat i és que Anthoine Hubert, líder de la categoria, sortia des de la tercera posició.

El rus sumava 4 punts d’or que acostava posicions de 32 a 28. El francès ho tenia tot de cara, li valia amb quedar-se per darrere del seu company d’equip, sense problemes, sense complicacions.

Volta d’instal·lació, tots els reglatges OK, s’apagaven els semàfors i donava començament a la primera carrera del GP d’Abu Dhabi de GP3. Sortia bé Mazepin, però Leo Pulcini ho feia millor. El pilot de Campos li tirava el cotxe en la primera corba, però el d’ART la defensava molt bé. Hubert es mantenia al marge, sense ficar-se en problemes, a la tercera plaça.

L’acció a la zona davantera no arribava fins a la primera recta de darrere on l’italià li agafava l’aspiració i li treia els adhesius a Mazepin. El rus intentava escanyar a la zona bruta, però el de Campos mantenia peu a fons i es feia amb el liderat.

Per darrere, Hubert era tercer, seguit de Ilott, Beckmann i Hughes que es barallaven per la quarta plaça.

Passava la quarta volta i Pulcini es mantenia al capdavant, i Mazepin decidia activar el DRS. Ho intentava en la primer recta, però el Campos corria molt, per la qual cosa havia d’esperar fins a la segona zona d’activació. El pilot d’ART es tornava a fer amb el liderat.

Obria unes dècimes amb Pulcini, però poc li duraria l’alegria al rus i és que l’italià li tirava el cotxe a la primera recta de darrere. No ho aconseguia, però sí que es tornaria a fer amb el liderat en el gir de l’hotel.

Mazepin estava molt nerviós i Hubert s’enganxava al rus per posar-li encara més tens. Pulcini seguia al capdavant i Mazepin li tirava el cotxe en la frenada de la corba 8. El pilot d’ART s’anava llarg i agafava l’escapatòria. Accelerava i sortia sense perdre temps. Els comissaris no van veure amb bons ulls que Mazepin no passés pel costat del con i li posaven 10 segons de penalització.

El campionat es decidia en aquest mateix moment. Hubert se separava de Mazepin per evitar qualsevol tipus de contacte i Pulcini aprofitava per obrir més d’un segon de distància.

Amb la part de davant practicamente decidida, la lluita estava entre Beckmann, Hughes i Ilott. El pilot alemany demostrava molt nivell amb el Trident i es feia amb la quarta plaça. Hughes també li robava la cartera a Ilott que quedava a la sisena posició.

Passaven les voltes i la disputa entre Hughes i Beckmann seguia més que interessant. El pilot d’ART li robava la posició en la corba 8, però el de Trident no volia deixar la guerra aquí i, amb l’ajuda del DRS, li passava per la zona blava. Ilott es tornava a sumar a la caça del quart lloc, però la lluita amb Hughes li donava la possibilitat a Beckmann d’obrir un espai que ja no deixaria escapar.

Ilott s’adjudicava la cinquena posició i Hughes es desfonsava en el setè lloc. Quina gran lluita han deixat els joves pilots de GP3 en l’últim Gran Premi de la temporada.

No obstant això, la carrera no acabaria fins que Beckmann arribés a la posició de Hubert i el pilot de Trident li treia tots els adhesius al pilot francès. El líder no posava oposició ja que amb la tercera plaça de podi, es feia amb el campionat de la GP3. Mazepin perdia l’oportunitat de posar difícil el liderat, haurà d’esperar fins a la propera temporada.

Al final, la carrera quedava amb victòria de Leo Pulcini, seguit de Beckmann i Hubert en les tres primeres posicions. Ilott era quart, per davant del sancionat Mazepin. Alesi era sisè i Jake Hughes, setè. Correa, Laaksonen i Tatiana Calderón tancaven el TOP10.