George Russell s’ha fet amb el millor temps de la sessió de classificació i s’ha quedat amb la ‘pole position’. El pilot britànic de ART ha posat encara més terra pel mig en el campionat amb Albon. De Vries i Latifi han tancat el TOP3.

Negra nit a Abu Dhabi i es posava el semàfor en verd en el traçat de Yas Marina per donar començament a la sessió classificatòria de la categoria de plata, la Fórmula 2. 30 minuts per davant per fer la millor volta de la sessió i sortir des de la ‘pole position’ en la cursa llarga del dissabte.

Lando Norris era el primer a marcar crono en 2:18.870s i es posava per davant de Sette Camara i Fukuzumi. Primer intent molt lent de tots els pilots que milloraria substancialment en la segona volta. George Russell era el primer a posar un bon crono en pista amb un 1:49.875s. Les gomes de la F2 semblaven tenir més nivell en la segona volta que en la primera.

Alexander Albon es posava en la segona posició a +0.409s i superava per 0.048s al temps d’Artem Markelov. El pilot rus s’ha quedat sense seient en Fórmula 1, per la qual cosa disputarà un any més de transició fins a trobar un lloc en el gran circ.

A la quarta plaça es col·locava Lando Norris que superava a un Tadasuke Makino que disputa el seu últim cap de setmana a Fórmula 2. Antonio Fuoco es quedava amb la sisena posició, seguit de Sette Camara, Deletraz, Roberto Merhi i Jack Aytken tancant el TOP10.

Primers intents i molta igualtat entre pilots. Deixant fora a Russell, des d’Albon a la segona plaça, fins a Sette Camara en la setena només els separava 0.3s.

Després de la primera meitat de sessió ja disputada, començaven els segons 15 minuts que decidirien qui es portava la ‘pole position’. El líder de la categoria, Russell es mantenia a la primera plaça, però Albon no podia deixar passar l’opció de sumar els quatre punts que obté el ‘poleman’.

Primeres voltes de la segona part de la classificació que començava amb Nyck De Vries i Nicholas Latifi superant el temps del pilot d’ART. El de Prema es feia amb el millor crono, 1:49.629s. El de Dams es quedava a escassos 0.018s. Des de la ràdio li comentaven a De Vries que el temps no anava a ser el suficient per fer-se amb la pole, per la qual cosa havia de sortir de nou per assegurar-se la lluita pel millor crono.

Molt transit a pista per a l’últim intent de la sessió de classificació. Semblava que Albon era el que més espai s’havia fet, per la qual cosa menys problemes tindria amb el monoplaça de davant. Mal primer sector del tailandès que es quedava a 0.099s del temps de De Vries. Russell també es quedava enrere. Albon tampoc millorava en el segon sector i donava corda al de ART que millorava en 0.3s el temps del pilot de Prema. Albon perdia completament la volta en l’últim sector quan es deixava l’apèndix de l’última corba i s’anava per fora. Russell si que tancava un gran últim intent i es feia amb la pole provisional, 1:49.251s.

Amb la bandera de quadres a pista, Russell era el pilot més feliç del traçat i és que es feia amb la ‘pole position’ i sumava 4 punts que deixaven a Albon en fora de joc. De Vries es feia amb la segona posició a 0.290s i Latifi amb la tercera plaça.

Markelov ha estat quart a més de mig segon, per davant de Aitken, Deletraz, Norris, Albon, Makino i Camara tancant el TOP10. Albon no millorava en la seva última volta i deia adéu als quatre punts que li haurien donat vida en el campionat. Norris tampoc millorava prou i sortia per darrere de De Vries que li vol disputar la tercera plaça de la F2. La sorpresa la donava del bon temps que marcava Daniel Ticktum amb la 14ª posició a +1.3s del crono de Russell.