Després de múltiples especulacions sobre qui acompanyaria a Kris Meeke a la nova temporada de 2017, finalment Citroën ha apostat per les seves joves promeses: Stéphane Lefebvre i Craig Breen, que s’alternaran el segon cotxe de l’equip durant tot l’any.


Citroën Racing va apostar des de l’any passat a centrar-se en la nova revolució del WRC el 2017, per això estan posant tots els seus esforços en el nou model que van presentar la passada setmana al Saló de l’Automòbil de París, el C3 WRC. Per aquesta raó, aquesta temporada l’equip oficial de la marca francesa no ha participat en cap ral·li, deixant als seus pilots en mans de l’equip de l’Abu Dhabi World Rally Team.

Kris Meeke ha aconseguit dues victòries aquesta temporada amb el DS3 WRC, mentre que Craig Breen va aconseguir sumar el seu primer podi de la temporada a Finlàndia, el que li va donar molts punts per seguir a Citroën la temporada que ve. No obstant això, l’irlandès tenia un dur contrincant per a aquest lloc, Stéphane Lefebvre, que des de fa temps és la jove aposta de Citroën, però aquest any no ha tingut molta sort en les seves puntuals participacions.

Les especulacions sobre el segon seient de Citroën -Kris Meeke ja va renovar amb ells a finals de l’any passat- han estat moltes, especialment la possibilitat que Thierry Neuville aterrés a la marca francesa i deixés a Hayden Paddon el segon i20 de Hyundai. Aquesta possibilitat es va anar diluint, i finalment el seient se l’han jugat les joves promeses de l’equip.

I així ha estat, no han volgut abandonar cap dels dos i tots dos renoven per a la propera temporada. A l’espera de tenir un tercer cotxe d’una escuderia filial a meitat de 2017, ambdós pilots s’aniran alternant el segon C3 WRC durant una sèrie de ral·lis que encara estan per determinar. D’aquesta manera, Citroën aposta per Kris Meeke com a possible candidat al títol si es donen les condicions idònies.

A més d’ells dos, el pilot i patró de l’equip Abu Dhabi Racing, Khalid Al Qassimi, també rodarà en algunes proves del proper 2017, tot i que encara es desconeix en quines i si de manera privada o amb algun equip secundari.

Matton, cap d’equip de Citröen, va dir referent a això:

“L’elecció de dos pilots joves per completar l’alineació, crec que no se’ns pot acusar d’haver optat per l’opció fàcil. No obstant això, aquesta solució original està molt en sintonia amb la mentalitat de Citroën. I després d’haver-los vist competir aquesta temporada per l’Abu Dhabi Total WRT, creiem en el potencial de Craig Breen i Stéphane Lefebvre. Tenen talent natural, la motivació i l’ètica de treball per guanyar ral·lis”.

La setmana que ve Kris Meeke i Craig Breen tornaran a córrer amb el DS3 a Catalunya, un ral·li mixt que posarà a prova tots dos pilots. Lefebvre, per la seva banda, segueix recuperant-se de les lesions patides en un fort accident durant el passat Ral·li d’Alemanya.