El pilot finlandès vol recuperar tot el perdut aquest inici de Mundial i es postula com el favorit a la victòria del Ral·li de Mèxic després d’acabar la jornada de divendres en primera posició amb més de mig minut de marge sobre Sébastien Ogier, que ha hagut d’obrir pista. Dani Sordo, malgrat uns problemes a l’accelerador, es manté tercer a la general.


Després de disputar les tres primeres especials del Ral·li la nit de dijous, en què les diferències van ser mínimes per l’escassetat de quilòmetres d’aquests trams urbans, avui ha estat el dia de començar l’acció de veritat i de posar a prova els vehicles de cada equips en els llargs camins de terra de les muntanyes mexicanes. Sens dubte, hi ha hagut un clar protagonista, Jari-Matti Latvala, que necessitava una injecció d’optimisme després del desastrós inici de temporada que porta.

Latvala ‘vola’ per Mèxic

El dia començava en el famós tram de 54 quilòmetres de ‘El Chocolate’, que donava el tret de sortida a la segona jornada de Ral·li. En aquesta quarta especial es començava a intuir el que es confirmaria en les següents especials del dia, que teníem un clar protagonista: Jari-Matti Latvala. El finlandès partia dels últims a causa de la seva posició endarrerida en el campionat, el que li ha permès gaudir d’una pista molt més neta que la dels seus rivals.

Gràcies a aquest fet, Latvala li ha tret d’entrada vint segons a Sébastien Ogier i Dani Sordo, que es col·locaven ràpidament com l’única alternativa al finlandès. Thierry Neuville, que venia amb cronos ‘scratch’ en aquesta primera especial del dia, xocava contra un taúd de terra i abandonava a les primeres de canvi, deixant a Sordo sol davant el perill.

Així doncs, al final del dia, Jari-Matti Latvala acumulava un bonic marge de 32 segons sobre el líder del campionat, Sébastien Ogier, que malgrat liderar la curta última especial de la jornada, no ha pogut donar més de si en haver de obrir pista, un fet que l’ha perjudicat molt i li seguirà perjudicant durant el dissabte. Així doncs, per ara doblet de Volkswagen al capdavant, a l’espera de veure si Latvala pot mantenir aquesta gran distància per guanyar el primer Ral·li de la temporada.

Sordo en posicions de podi

Dani Sordo ocupa al final del segon dia la tercera posició, tot i que amb només mig minut de marge sobre Andreas Mikkelsen, que s’ha queixat de la seva pilotatge a l’hora de conduir per les pistes mexicanes. Si el noruec comença a anar més ràpid el dissabte, la posició de Sordo podria perillar seriosament, ja que el càntabre diu no estar a gust encara amb el i20 WRC. A més, s’ha trobat en la situació al límit en patir problemes en l’accelerador durant la jornada.

La cinquena posició és per a l’altre Hyundai, el de Hayden Paddon, que ha patit un dia ple de contratemps per mantenir aquest resultat. El neozelandès ha triat erròniament seus pneumàtics, però a més ha patit un ensurt en tocar un mur de terra i per culminar-, s’ha cremat la mà en unes reparacions al i20. Tot i això, li treu quinze segon a Mads Ostberg, que també s’ha equivocat amb la seva elecció de pneumàtics.

En setè lloc ha acabat el dia Ott Tänak, tot i diversos problemes també: el de DMACK ha patit una virolla i creia tenir trencat el diferència del Ford Fiesta. Tot i això, el d’Estònia té un ampli marge d’un minut sobre Martin Prokop, que torna a la competició després de la seva participació al Dakar. Finalment, la zona de punts l’ha tancat Lorenzo Bertelli i el líder del WRC2, Teemu Suninen.

Aquest dissabte els pilots s’enfrontaran a un dia molt més complex, en el que acumulessin un llarg itinerari de 152 quilòmetres pels camins de les altes muntanyes de Mèxic. Sis trams purs de terra i graveta abans d’arribar als carrers de Lleó, on completaran el dia amb tres trams urbans de curta durada.