Campos Racing, equip valencià de Fórmula 2, Fórmula 3, Fórmula 4 Espanyola i F1 Academy, ha millorat el seu rendiment amb el pas dels anys

L’equip espanyol viu actualment en un constant progrés. La temporada 2023 ha servit per veure una gran millora general, sobretot a Fórmula 3, on Pepe Martí ha estat clau per aconseguir una gran quantitat de punts.

El jove pilot català va arribar a l’estructura de Campos l’any 2021 per a competir a la Fórmula 4 Espanyola. Va fer una gran temporada, obtenint tres victòries, a Aragó i València, i finalitzant tercer amb 196 punts. La bona temporada de Pepe Martí va fer possible que l’equip Campos aconseguís el subcampionat de constructors. Aquell mateix any, a la Fórmula 3 van obtenir 32 punts en total i, a la Fórmula 2, van superar els 66 punts.

L’any 2022, Pepe Martí va realitzar la seva primera temporada a la Fórmula 3. No va ser un any fàcil, ja que passar de la Fórmula 4 Espanyola a aquesta competició és un canvi molt gran. El sabadellenc només va obtenir dos punts en tota la temporada, però cal tenir en compte l’adaptació. No obstant això, i sabent que és un moment difícil per a tots el pilots, el català va ser capaç de liderar una cursa a Imola. A constructors, van obtenir 53 punts, amb la vital aportació de David Vidales, sumant 29.

Tot l’esforç realitzat ha valgut la pena

Finalment, l’any 2023 aquest projecte ha donat els seus fruits. Gran part del seu èxit es deu al pilot català, que mitjançant el seu talent, ha ajudat a l’equip tan dintre com fora de la pista.

La temporada 2023 no va poder començar de la millor forma. L’equip Campos va donar la sorpresa a la primera cursa sprint de la temporada a Bahréin, on en Pepe Martí es va emportar la victòria. Durant el transcurs del cap de setmana, la quantitat de punts obtinguda per l’equip va ser molt positiva. El pilot de Sabadell va aconseguir la seva primera victòria a la Fórmula 3, donant a entendre que allò era l’inici d’algo especial.

Imagen
Copyright: Campos Racing

A la tercera ronda de l’any, a Mònaco, l’equip Campos va tornar a deixar bones sensacions, igual que Martí. El català va obtenir la victòria a la cursa sprint, guanyant al circuit més prestigiós del món, un traçat on tothom somnia en pujar al més alt del podi.

El següent cap de setmana de competició, a Montmeló, va realitzar una actuació de campió. El català va començar de la millor manera, sent el més ràpid a la classificació. A la cursa del dissabte, va acabar en vuitena posició. Martí no s’imaginava tot el que passaria un dia després. A la cursa principal, va fer un pilotatge espectacular, superant totes les adversitats, per creuar, en primer lloc, la bandera a quadres. Aquell dia va haver-hi moltes emocions al circuit, i molta gent es va adonar del talent futur que té l’esport català.

El sabadellenc va aconseguir pujar al podi un cop més durant aquesta temporada. Ho va aconseguir al mític circuit de Silverstone, finalitzant en tercera posició a la cursa del diumenge. Martí ha acabat la temporada amb 105 punts, i l’equip Campos ha obtingut 179, aconseguint la quarta posició a constructors.

L’equip valencià també ha fet un any impressionant en altres categories. A la Fórmula 4 Espanyola han guanyat una bona quantitat de curses i, un dels seus pilots, Christian Ho, ha quedat subcampió de la categoria, amb 291 punts. A constructors, l’equip de desenvolupament ha finalitzat en segon lloc, i l’altre equip de Campos Racing ha quedat darrere seu.

A la Fórmula 2, el seu pilot Ralph Boschung, va ser capaç de guanyar la cursa sprint de Bahréin, aconseguint un resultat magnífic per a l’equip. La bona actuació del suís no va acabar aquí, ja que va pujar al segon esglaó del podi el diumenge després d’un pilotatge magnífic. El seu company, Kush Maini, va obtenir un tercer lloc tant a la cursa sprint de Jeddah com a la cursa principal.

La temporada ha estat tot un èxit, ja que s’ha vist molta estabilitat a l’estructura valenciana. No només això, sinó que Pepe Martí s’ha convertit en pilot de l’acadèmia de Red Bull, en part gràcies a la bona remuntada a Austràlia i al fantàstic cap de setmana a Barcelona. A més a més, ha anunciat que competirà a la Fórmula 2 amb l’equip Campos de cara a l’any vinent. En aquests moments, les sensacions són molt positives de cara al futur. El projecte de l’equip és molt sòlid i ja està consolidat.