Una de les últimes curses de l’any 2023 va tenir lloc al famòs kartodrom Lucas Guerrero, on noms com Dani Macià, Nerea Martí, o Tony Cachafeiro, es van erigir com els grans protagonistes del cap de setmana. 

La cursa de la LeCont Trophy es sempre esperada a finals de cada temporada. Pilots que venen trepitjant fort en els nivells més alts del Karting nacional i internacional, es barrejen amb pilots professionals de categoríes superiors com ex-pilots de Fòrmula 1, Fòrmules inferiors, GTs…

MINI

Començant per la categoría dels més petits, vam veure una de les lluites del cap de setmana entre el vencedor final Tony Cachafeiro, y Daniel Miron que va ser el favorit durant tot l’esdeveniment fins que l’andorrà de MDC Racing va aprofitar el seu moment per sortir victoriòs. El pilot d’Alacant va realitzar una gran actuació tot i no quedarse al punt més alt del podi, i va acabar segon per davant del francès Samuel Hugon.

Pel seu costat, els pilots de l’equip Monlau van donar espectacle a Chiva amb un gran Alvaro Perello en cuarta posició, i Ivan González en sisena. Per la seva part, Rafael Simón va assolir una tretzena possició molt treballada.

Tony Cachafeiro | Arnau Vinyals
Tony Cachafeiro | Arnau Vinyals

JÚNIOR

Passem a mirar a l’escala intermitja de la classificació amb la categoría Júnior on un altre pilot de l’equip català MDC Racing, aquest cop el madrileny Javier Broasca, es va endur la victoria. L’actuació més brillant de la categoría, no obstant, se la va emportar el segon classificat Jagrat Detroja després d’una magnífica remuntada desde posicions darreres. El podi el va completar Alex Martínez, nascut a Gandía.

Encara que amb menys exit que a la seva categoría predecessora, Monlau va aconseguir un merescut sisé de la mà de Nicolàs García pero va tenir pitjor sort amb Amir Savirov i Egor Ivanchenko que van classificar finalment setzé i vintisseté respectivament. D’altra banda, menció d’honor pel pilot de Terrassa Jan Salas que va retornar a la competició després d’un any d’inactivitat, amb l’equip C.D. Quñitas Racing Team.

SENIOR

La classe Senior va començar amb una gran ‘pole position’ de Cristian Caballero pels catalans Kids to Win, que lamentablement no va poguer aprofitar més endavant, amb una dinovena posició a la cursa final. La victoria va ser per un imponent Andy Ratel que es va emportar el gat a l’aigua guanyant a un talentòs Oleksandr Bondarev (pilot junior de Williams, i més jove de la història), i el navarrès Raul Zunzarren.

Adrià Mustienes, i també de la mà de Kids to Win, va aconseguir una sensacional cinquena possició remuntant després de tenir incidents el dissabte, de la mateixa manera que Eloi González de Monlau. Molt a tenir en compte també la dessena possició de Mikel Merino per l’equip GM Fuel.

CATEGORÍA KZ

L’escala més premium de la cursa no va a dessebre a ningú, amb una cursa més que entretinguda que va coronar a l’experimentat Dani Macià (pilot de FormulaRapida, i segona victoria consecutiva a la LeCont Trophy), conjuntament amb AC Motorsport.

El segon calaix del podi va ser per a una gran Nerea Martí que va disputar la victoria a Macià fins els compassos finals de cursa. Per últim, i com a company d’equip de Macià, Nacho Tuñón va completar el podi.

Els nois del GM Fuel van aconseguir un alter ‘Top-10’ gràcies a una bona actuació de Jeremy Carbila. Pel seu costat, Roberto Merhi, un dels grans ilustres de la cursa, va fer cinqué corrent amb l’equip C.D. Karting Etxebarri.

Dani Macià | Arnau Vinyals
Dani Macià | Arnau Vinyals

CATEGORÍA DD2

La categoría amb més pilots amateurs de la prestigiosa cursa va veure a Marc Quiles emportarse la victoria, que per poc no es va convertir en un ‘Grand Chelem’, ja que va estar al capdevant a totes les sessions, excepte al Wurm Up 2, on va classificar vuité. Una actuació molt a tenir en compte per part del pilot valencià que va vencer seguit de David GhermanToni Blasco.