Diverses autoritats franceses i de la Fórmula 1 es van acomiadar del pilot mort després de passar nou mesos en coma. El funeral va tenir lloc a Niça a la catedral de Sant-Réparate


 

A les 10 del matí va començar a la catedral de Sant-Réparate de Niça el funeral per Jules Bianchi al qual han assistit múltiples personalitats i molts pilots de Fórmula 1, presidit per dos grans fotografíes del mort pilot francès a la façana principal on s’han apropat també veïns de la ciutat natal de Jules i mitjans de comunicació.

El fèretre va ser traslladat per diversos d’ells dins de la catedral, on s’ha realitzat la cerimònia religiosa en record seu, en què van estar presents molts pilots de Fórmula 1.

En acabar la cerimònia, el fèretre sortia de la catedral Saint-Réparate acompanyat per l’alemany Sebastian Vettel (de qui podria haver estat company a Ferrari), com per altres pilots com Romain Grosjean o el brasiler Felipe Massa.

Tots els pilots van desfilar davant el taüt sobre el qual es trobava el casc de Bianchi. Les llegendes gales Alain Prost o Olivier Panis, les estrelles de Mercedes, Hamilton i l’alemany Nico Rosberg, i joves corredors que somien amb arribar a la Fórmula 1 com va fer Jules Bianchi, com Adrien Tambay i Norman Nat.

La mort de Jules (Bianchi) és profundament injusta“, va dir el sacerdot. “Ell va ser feliç, perquè el seu somni es va fer realitat“. Les carreres de cotxe “eren la seva vida, la seva vocació. Era un campió dotat d’un talent fora del comú, però també un jove amb una extraordinària humilitat”.

Jules mai va pujar al podi en la Fórmula 1, per la qual cosa els demano que aplaudeixin ara“, va llançar el prelat al final de la cerimònia davant una emocionada multitud.