El Gran Premi de Las Vegas està aixecant molta expectació entre els aficionats a la Fórmula 1. I no sols ells, si no que els pilots són els primers que tenen ganes d’aquest GP. No obstant això, sembla que de moment no tot està sortint com deuria i podria trigar bastant a estar tot llest.

Si preguntes als pilots la carrera per la qual estan més emocionats, possiblement contestarien el GP de Las Vegas. És un dels quals més els crida l’atenció. Córrer als carrers d’una ciutat tan emblemàtica, plena glamur i damunt un dissabte a la nit, fan que aquesta carrera sigui una de les més esperades de l’any.

Però, de moment, no hi ha res preparat per a novembre. És més, en Fórmula Ràpida hem pogut saber que la FIA segueix sense aprovar el circuit. Això, després de la recent revisió que s’ha dut a terme. La raó que el circuit no sigui apte per la FIA és per la falta de condicionament de la zona. Aquesta encara no és la ideal per a albergar un Gran Premi. A més, la FIA no ha pogut verificar que es compleixen totes les mesures de seguretat requerides. Per això, Las Vegas segueix sense ser apte per a disputar una carrera. No obstant això, queda molt temps per davant per a condicionar bé el circuit i deixar-lo tot a punt per a evitar desastres el cap de setmana de Gran Premi.

ANTECEDENTS

Encara així, és impossible oblidar-se d’altres circuits que estaven en la mateixa situació que la ciutat estatunidenca. Aquest és el cas del Gran Premi celebrat a Corea. Aquest va ser durament criticat pel qual era cap de la Fórmula 1 en aquells dies, Bernie Eccleston. L’organització d’aquell GP no estava complint amb els terminis establerts per a tenir el circuit condicionat. Finalment van arribar a temps pels pèls, encara que la carrera va ser un desastre.

Però no tots acaben en desastre. De fet el Gran Premi de Miami que va entrar en 2022 al calendari, tampoc les tenia totes amb ells. Estaven trigant més del que es preveu i a pocs mesos de la celebració de la carrera el circuit seguia sense estar en condicions. Finalment, i encara que el GP es va caracteritzar més pel show de fora de pista que pel que passava en el traçat, la carrera es va dur a terme sense problemes.

La veritat és que fins al 22 d’octubre queden molts mesos. Encara així, és important que les tasques es finalitzin com més aviat millor per a evitar problemes a l’hora de la carrera. Si tot surt bé, podem tenir una de les carreres més exclusives de la temporada.

Mentre esperem que la FIA del vistiplau al circuit, des del compte oficial del GP de les Hortes en Tik Tok ja ens estan regalant contingut.

https://www.tiktok.com/@f1lasvegas/video/7205269187860827438

Cuenta oficial del circuito de Las Vegas