Nil Pallarès, pilot de motocròs, ha tingut una temporada díficil causada per la lesió que va patir durant el mes de gener

Nil Pallarès ens ha explicat la seva experiència durant la passada temporada, condicionada completament per la lesió que va experimentar a l’olècranon del colze. A més, també ens ha parlat sobre les primeres sensacions d’aquesta temporada.

En aquests moments, competeix en el Campionat de Catalunya i d’Espanya de Motocròs. El seu objectiu principal és sortir vencedor del campionat català i donar el màxim en la competició espanyola.

PREGUNTA: QUI ÉS NIL PALLARÈS?

Nil Pallarès: Un pilot de motocròs que va començar a anar en moto amb 2 anys i mig. Porto connectat amb el món de les motos des de petit.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN AQUEST MÓN?

NP: El meu avi va començar a anar en moto, li va comprar una al meu pare i, finalment, ell m’ha comprat una a mi.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

NP: Vaig començar a competir amb sis anys, concretament en un campionat de Girona, amb una moto 50cc.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

NP: No vaig entrenar gaire, però va anar bé, ja que després vaig tornar amb més ganes i es va notar molt en les curses.

P: COM DE COMPLICAT ÉS COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

NP: És algo difícil, perquè estàs molt nerviós i et costa gestionar tantes curses. No obstant això, com m’agrada tant, segueixo endavant i trec el millor de mi mateix en tots els campionats.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

NP: Algun cop sí, però crec que és millor no pensar gaire, ja que t’obsessiones massa. Crec que és millor no donar-li importància.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

NP: Sí, tant a la pista com fora d’ella. Som molt amics. 

P: TENS UNA RELACIÓ PROPERA AMB EL TEU EQUIP?

NP: És el primer any que estic en aquest equip, però és bona. Les opcions que m’han donat són molt bones i estic molt content amb ells.

P: DE QUINA MANERA ET VAN AFECTAR LES LESIONS DURANT L’ANTERIOR TEMPORADA?

NP: Vaig patir una lesió al gener, quan vaig canviar de cilindrada, de 65cc a 85cc. Em vaig trencar l’olècranon del colze i vaig estar sis mesos sense anar en moto. A partir d’aquí, vaig anar als Països Baixos a competir, on vaig tenir un gran rendiment. Vaig aconseguir la volta ràpida durant els entrenaments i a la primera màniga vaig finalitzar segon. A la segona màniga vaig quedar cinquè, ja que degut a la lesió em faltava físic.

P: COM HA SIGUT EL TEU INICI DE TEMPORADA?

NP: Arribava molt bé a la primera cursa del Campionat d’Espanya, però la setmana d’abans vaig d’agafar grip. Em va afectar molt a la condició física. Va ser un cap de setmana complicat.

P: COM VAS GESTIONAR LA CURSA DEL CAMPIONAT D’ESPANYA COMPETINT MALALT?

NP: Vaig anar fent, sense sobrepassar el meu límit. Vaig córrer molt tranquil. També em va ajudar molt durant els dies previs un recuperador de sals minerals que tinc.

P: VALORES POSITIVAMENT LA QUARTA POSICIÓ QUE HAS ACONSEGUIT A LA PRIMERA CURSA DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA?

NP: Als entrenaments vaig quedar tercer, igual que a la primera màniga. Em sentia molt bé. Ja a la segona màniga, em va costar bastant més, ja que el terreny estava sec. No obstant això, estic content amb aquests resultats.

P: COM QUALIFICARIES EL TRAÇAT I EL NIVELL DELS PILOTS DEL CAMPIONAT D’ARAGÓ?

NP: En general és un gran campionat, però quan vaig anar a competir, el circuit estava gelat durant els entrenaments. És un circuit molt complet, m’ho vaig passar genial.

P: QUINA ÉS LA TEVA RUTINA EN TEMPS DE COMPETICIÓ?

NP: Cada dilluns faig una hora de físic amb un entrenador personal. Els dimarts a la tarda entreno amb el meu entrenador de motocròs. Normalment, els dimecres faig bicicleta. Finalment, els dijous faig una altra hora de físic.

P: COM QUALIFICARIES L’ANTERIOR TEMPORADA?

NP: Tenint en compte lesió que vaig patir i el poc temps de preparació, la valoro positivament. Va ser una temporada bona. En aquests moments, tinc por de caure de la moto degut a la lesió que he patit.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

NP: De cara a l’any vinent m’agradaria canviar de cilindrada i competir amb una 125cc, i participar en el Campionat d’Espanya i en el de Catalunya. Un dels objectius que tinc per a aquest any és guanyar el Campionat de Catalunya i fer-ho el millor possible en el d’Espanya.