Fernando Alonso va començar la seva aventura dins de la Fórmula 1 la temporada 2001 amb l’equip Minardi F1 Team

Fernando Alonso és un dels millors pilots de la història de la Fórmula 1. Al llarg de la seva trajectòria, el pilot asturià ha establert alguns rècords molt importants, com ser el pilot més jove en guanyar el Mundial o el d’haver participat en la major quantitat de Grans Premis.

El bicampió del món (2005 i 2006) va marcar un abans i un després en l’esport espanyol, concretament en el món del motor, en el moment en què va començar a competir en la Fórmula 1.

Tot i que en els últims anys no ha pogut disposar d’un monoplaça al seu nivell, les seves actuacions sobre l’asfalt seran sempre recordades. No obstant això, sembla que aquest any ha donat amb la clau a partir del seu fitxatge per Aston Martin.

Quan va debutar Fernando Alonso a la Fórmula 1?

El pilot asturià va debutar a la Fórmula 1 durant el Gran Premi d’Austràlia de l’any 2001, amb l’equip Minardi. En aquell moment, Alonso tenia 19 anys, i es va convertir en el pilot més jove en participar en una cursa de Fórmula 1.

Copyright: Formula 1

L’equip Minardi, dirigit per Giancarlo Minardi, no era una escuderia competitiva dintre de la graella. El monoplaça d’Alonso era el Minardi PS01, i no podia lluitar amb equips com Ferrari, McLaren i Williams.

No obstant això, l’asturià va finalitzar en dotzena posició, tot i patir problemes tècnics en el seu cotxe. A més, no va disposar de gaire temps per adaptar-se al monoplaça, i com que era considerat com un dels pilots més prometedors de la seva generació, l’expectativa era molt elevada.

Alonso va demostrar un gran pilotatge, avançant a pilots com Tarso MarquesGastón Mazzacane durant les primeres voltes. El jove pilot va poder complir amb les expectatives, i va superar amb escreix la prova. Durant la temporada, va obtenir resultats memorables, com l’onzena posició que va aconseguir durant el Gran Premi d’Alemanya.

En aquests moments, és considerat un dels millors pilots de la història de la categoria. Aquesta és la temporada número 20 de l’asturià al gran circ, i durant aquests anys ha aconseguit dos campionats del món, 32 victòries i 99 podis. A més, ha pogut córrer per equips llegendaris com Renault, McLaren i Ferrari.

RETIRAT Gastón Mazzacani Prost-Acer

En quina posició va acabar Fernando Alonso al Campionat de Fórmula 1 2001?

Durant la temporada 2001, l’equip Minardi no estava en condicions de competir contra els equips de fàbrica. Alonso va tenir una temporada difícil, havent de competir amb una sèrie de problemes tècnics i mecànics.

L’asturià va aconseguir un gran resultat al Gran Premi del Japó, on va classificar en quinzena posició, per davant de pilots més experimentats amb cotxes més competitius. El pilot espanyol va bregar amb tots els problemes que va patir durant la cursa i va finalitzar en onzena posició.

Actuacions com aquesta el van ajudar a guanyar el reconeixement dels aficionats i dels equips de Fórmula 1. Alonso va acabar el campionat de pilots en la posició vint-i-tresena sense aconseguir sumar cap punt.

Què va passar en el Campionat de Fórmula 1 2001?

El Campionat de Fórmula 1 de l’any 2001 va estar dominat per l’equip Ferrari. Michael Schumacher va aconseguir el seu quart campionat mundial. L’alemany va guanyar nou curses de les disset que es van disputar aquella temporada.

El seu company d’equip, Rubens Barrichello, també va realitzar una bona temporada i va guanyar dues curses, finalitzant tercer en el campionat. Ferrari va guanyar el Campionat de Constructors amb molta avantatge.

David Coulthard, pilot de McLaren, també va destacar, ja que va vèncer en dues curses, i va acabar segon en el campionat de pilots. A més, va ser la temporada on va debutar Kimi Räikkönen.