Després del èxit de les noves FIA Formula 4, el consell mundial del esport de motor ha reconegut el seu interès en fer una final mundial de Formula 4. Conseqüentment, la FIA iniciarà una ronda de contactes per captar l’interès d’organitzadors o promotors per realitzar l’esdeveniment on hi competiran els millors pilots de les 12 Formules 4 que hi ha a tot al món.

El Consell mundial del Motorsport celebrat a Ginebra no va ser només per decidir el nou sistema de classificació de Fórmula 1, també s’hi va discutir l’interès en celebrar una final mundial per als millors pilots de Formula 4 de tot el món.

Però l’interès de la FIA es necessitat d’un interès per part d’algun promotor o organitzador que també cregui en aquesta gran idea.

Recordem que la Formula 4 fins al moment ha estat tot un èxit per fer el pas del karting als monoplaces. Països com Itàlia, Gran Bretanya, Alemanya, Estònia-Rússia-Holanda-Finlàndia (en el campionat Nord-Europeu), Espanya, Japó, Xina, UAE, el Sud Est d’Àsia, els Estats Units, Mèxic i Austràlia, s’han sumat a aquesta categoria.

La raó d’aquest esdeveniment en definitiva és crear un pas intermedi entre la Formula 4 i la Formula 3. Nosaltres sabem que aquest pas podria ser l’Eurocup Formula Renault 2.0, però obi ament al no ser una categoria FIA, aquesta busca la creació d’aquest espai. Una possible solució seria retornar a les Formules 3 Nacionals.

Recordem que a FormulaRapida.net poden seguir en català i castellà de la F4 Espanyola, a més de la F4 Alemanya i la SMP F4 que juntament amb l’espanyola es podran seguir en anglès.