Dia de dol altre cop en el món del motor. Justin Wilson que va patir un accident el passat diumenge a la cursa de Pocono de la IndyCar, ha mort aquesta nit al hospital de Pennsilvània.


Justin Wilson de 37 anys ha mort al hospital de Pennsilvània aquesta nit després de l’accident que va patir a la volta 179 de 200 en les 500 milles de Pocono –un oval de tres revolts. El britànic va rebre un impacte d’unes peces del cotxe de Sage Karam quan aquest va impactar contra el mur tot sol quan liderava la cursa. Les peces van impactar contra el cap del pilot més alt de la graella que de seguida va perdre el coneixement i amb això, el control del seu cotxe, impactant contra el mur interior.

L’equip de seguretat de la Indycar, el Holmatro safety crew de seguida va veure que el britànic no reaccionava, i se’l van endur amb helicòpter al hospital on un dia més tard, va morir.

L’accident és semblant al que va patir Henry Surtees el 2009 quan corria a la Fórmula 2, quan una roda va impactar contra el seu cap. Aquest és un dels riscos que tenen els monoplaces al estar descoberts, i l’impacte d ela peca contra el cap de Justin Wilson quan rodava a 330 km/h intentant avançar a Simon Pagenaud va resultar ser mortal.

Justin Wilson era un pilot britànic que ja tenia contracte per l’any que ve amb l’equip Andretti Autosport on, aquest any, ha disputat les dues curses d’Indianapolis i el final d’aquesta temporada en preparació a la següent.

Com molts dels pilots, va començar el seu camí en el kàrting, abans de debutar a la Formula Palmer Audi i passar a la Fórmula 3000 –ara GP2 Series, on després de 3 temporades va resultar campió el 2001 amb l’equip Coca-Cola Nordic Racing. Tot i aquest èxit, la seva altura era un problema per participar a Fórmula 1, fet que el va fer passar un any a les World Series by Nissan on va acabar quart tot i perdre’s 3 curses.

Això el va ajudar a aconseguir un test amb l’equip Minardi de Fórmula 1 on hi va competir tot i el 1.93 m que feia. Allà va competir amb el pare de Max Verstappen, Jos Verstappen, però a meitat de temporada va canviar-se de equip per fitxar a Jaguar on va aconseguir un punt en el Gran Premi d’Estats Units. El 2004 Wilson hauria participat amb l’equip britànic però la incorporació del pilot de pagament Christian Klien –patrocinat per Red Bull, va fer-li perdre les seves opcions a F1.

Va saltar a la Champ Car on de seguida va lluitar pel campionat. El 2008 va debutar a la IndyCar després de la desaparició de la Champ Car. El britànic sempre es va mostrar regular en una categoria amb molt de nivell. Destaca la seva temporada 2013 on va acabar sisè en el campionat.

A FormulaRapida.net donem suport a la seva família, dona, fills i germà en aquest mal tràngol.  La vida i el món del motor segueix, i aquest cap de setmana la IndyCar rendirà homenatge al ex-pilot d’Andretti, que ha donat els seus òrgans a la ciència, en l’última ronda del campionat a Sonoma.