Jorge Navarro es va superant dia rere dia. Després d’aconseguir el seu primer podi a Moto2 en el darrer Gran Premi, el de la Pobla de Vallbona segueix progressant amb la seva primera Pole en la categoria en una classificació en què hi ha hagut menys d’1 segon entre Navarro i el 23è. Segon ha estat Àlex Márquez i tercer Augusto Fernández en una primera línia monopolitzada per pilots locals.

A la Q1 no hi va haver cap sorpresa. Hi havia tres pilots que partien com a clars candidats a fer-se amb un lloc en la lluita de la Pole, i van ser precisament aquests 3 els que van dominar la sessió pràcticament en la seva totalitat. Es tractava d’Iker Lecuona, Xavi Vierge i Brad Binder.

Va ser Lecuona, el jove pilot de l’American Racing KTM qui es va endur la sessió amb un 1:41.587, mitja dècima per davant d’Andrea Locatelli, el pilot que va aconseguir el lloc de pas a Q2 que no va ser per als tres anteriorment esmentats, ja que 3r i 4t van ser Binder i Vierge, respectivament.

Ja en la lluita per la Pole, la igualtat va ser la norma, tal com havia succeït durant tot el cap de setmana. No obstant això, diversos pilots van despuntar com a candidats a la Pole. Finalment, un 1:41.182 li va permetre a Navarro emportar-se la Pole amb tan sols 91 mil·lèsimes sobre Àlex Márquez, que sortirà segon en un dels circuits en què sol rendir millor.

Tercer ha estat un Augusto Fernández que s’emporta un gran resultat després de perdre’s l’última cursa per lesió. L’alegria a l’Speed ​​Up, que aconsegueix la seva primera Pole des de Montmeló l’any passat, no es limita a Jorge Navarro, ja que el seu company, el rookie Fabio Di Giannantonio, aconsegueix el seu millor resultat de la temporada en ser setè.

La segona línia la formen Remy Gardner, Nicolò Bulega (que tampoc va córrer a Austin per lesió) i el líder del mundial Lorenzo Baldassarri. Els seus perseguidors immediats, la dupla del Dynavolt formada per Thomas Luthi i Marcel Schrötter, han estat 8è i 14è, respectivament.