El pilot del Yamaha Petronas, Fabio Quartararo, ha aconseguit avui la seva primera pole position al circuit de Jerez-Àngel Nieto. El Diablo s’ha imposat davant de Franco Morbidelli i Marc Márquez. La quarta posició queda ocupada per Andrea Dovizioso. No corren la mateixa sort Jorge Lorenzo, Mavercik Viñales i Valentino Rossi; sortiran 11è, 13è i 15è respectivament.

La jornada prometia espectacle. Durant la FP3, setze pilots es situaven en un marge d’un segon. Molts dels pilots que s’han quedat fora de la Q2 havien baixat el temps rècord de la pista. Prometia ser una jornada ràpida, sobretot per les Ducati, Petrucci havia dominat tots els lliures de divendres. La disputa per la quarta pole postion de la temporada, s’ha vist marcada per la sorprenent primera posició de Quartararo. Ha estat ell mateix qui ha batut el rècord de ser el pilot més jove en assolir la primera plaça durant el cronometrat a la categoria reina.

Durant els primers quinze minuts de la sessió, Maverick Viñales ha sortit en cerca de la volta ràpida. El de Figueres no havia passat encara per la Q1 en tota la temporada, i tenia clar que no col·locar-se a la Q2 no era una opció. Quan faltaven dos minuts, Valentino Rossi ha marcat el millor temps, però Maverick, el seu company d’equip, ha assolit la primera plaça amb un 1:37.164. 50 segons abans de caure la bandera de quadres, Il Doctore s’ha vist fora de la Q2 quan Francesco Bagnaia li ha arrebatat la segona posició.

La Q2 ha començat amb un temps espectacular de Marc Márquez ja a la primera volta, 1:36.970. Franco Morbidelli, el pilot de Yamaha Petronas, s’ha col·locat en segona plaça, mentre la tercera era per Petrucci. Quarararo ja ho avisava, era el seu moment. Després que el pilot de Cervera entrés per segona vegada a fer un canvi de pneumàtics, Quartararo li ha arravatat el primer lloc amb un temps impecable, 1:36.970. La sorpresa ha arribat quan els dos pilots de Yamaha Petronas han assolit un doblet. Morbidelli ha passat per davant a Márquez, quedant-se amb la segona posició.