La jornada de lliures al Circuit de Le Mans ha estat marcada per les caigudes. A moto 3, els millors temps els han marcat Gabriel Rodrigo i Ai Ogura i a Moto 2 Locatelli i Binder. A la categoria reina, Fabio Quartararo ha demostrat un cop més que és el millor Rookie de l’any i Maverick Viñales ha dominat els lliures 2.

Les sessions del divendres prometien. La temperatura de l’asfalt era ideal, 26 °C que han permès que els pilots de les tres categories poguessin assolir temps idonis. L’objectiu era ser ràpid divendres, ja que les previsions meteorològiques anuncien precipitacions de cara la Qualy de dissabte. Passar a la Q2 directes era l’objectiu dels pilots.

Moto 3:

La primera sessió de lliures ja han estat una premonició del que passaria durant el matí de divendres. Tant la FP1 com la FP2 han estat un calvari pels pilots. Les sessions han estat marcades per un gran nombre de caigudes. Els temps eren ràpids ja a primera hora. Gabriel Rodrigo ha marcat el millor temps (1:42.954), seguit per Tony Arbolino, Lorenzo Dalla Porta i els japonesos Kazuki Masaki i Tatsuki Suzuki. Marcos Ramírez ha estat 6è, marcant el millor cronòmetre espanyol.

Durant els quaranta minuts d’acció a pista de la FP2, les caigudes han estat constants. Pilots com Aron Canet, Romano Fenati, Nicolo Antonelli, John McPhee i Vicente Pérez han hagut de reincorporar-se al cronometrat després d’una caiguda. Fins i tot hi ha hagut dobles caigudes, com ha estat el cas de Lorenzo Dalla Porta. Jaume Masià ha sofert una caiguda que ha obligat a traslladar-lo a la clínica del circuit, on han informat que només sofreix fortes contusions.

Els últims dos minuts han estat un constant canvi de líder. Semblava que Niccolò Antonelli acabaria al capdavant, però a l’últim moment el Rookie Ai Ogura li ha arravatat el millor temps per una dècima. Ha estat primer amb un 1:42.147. Tatsuki Suzuki era segon amb Andrea Migno completant un top 4 Italo-japonès. Arenas ha estat cinquè, Aron Canet setè, Gabriel Rodrigo vuitè i Raul Fernández ha assolit la novena plaça.

Moto 2:

Els lliures de Moto 2 han estat relativament tranquils. Les caigudes no han estat tan presents com a les altres categories. Els millor temps a la FP1 ha estat per l’italià Andrea Locatelli, que amb la seva Kalex ha aconseguit un temps d’1:36.894. La segona i tercera plaça han estat per Marcel Schrötter i Brad Binder, respectivament.
Durant l’inici de la FP2 el mateix Locatelli, que havia dominat durant la primera tanda, ha caigut a terra. Tetsuta Nagashima, Sam Lowes i Thomas Luthi també han sofert caigudes. El sudafricà Brad Binder ha marcat un ritme constant des del principi, confirmant la millora de KTM i provant un nou xassís. A deu minuts del final, Remy Gardner es col·locava en primera posició. Just quan la bandera de quadres marcava el final del cronometrat, Binder ha millorat el temps de Gardner per posar-se en primera posició.

Pel que fa als espanyols, la millor posició ha estat la quarta d’Augusto Fernández. Álex Màrquez ha estat nové. Jorge Martín i Xavi Vierge han estat 13è i 14è, respectivament.

Moto GP:
La FP1 ha estat una sessió lenta i tranquil·la per la categoria reina. Fabio Quartararo ha estat ràpid des del principi. El francès té ganes de fer un paper excel·lent al gran premi de casa i ho ha demostrat. Ha marcat el millor temps, assolint un 1:31.985 amb la seva Yamaha M1. L’han seguit Dovizioso i Petrucci, que han acabat segon i tercer. Viñales i Márquez han estat ràpids, però al final han hagut de conformar-se amb la quarta i la cinquena plaça, respectivament.

Els lliures 2 ens han deixat un titular interessant. A tres minuts d’acabar l’entrenament, Jorge Lorenzo ha marcat el millor temps a 1:31.716. Bona notícia pel pilot del Repsol Honda, que no acaba de trobar bones sensacions. Tot i els seus esforços, el mallorquí ha vist com Viñales es col·locava primer amb un 1:31.549.

Una altra sorpresa ha estat el bon ritme que ha mantingut Pol Espargaró amb la seva KTM. El pilot de Granollers ha acabat setè, tot i caure minuts abans que finalitzés l’entrenament. Marc Márquez ha estat segon, el de Cervera ha marcat un bon ritme durant els últims minuts. Quartararo ha seguit instistint durant la FP2 i la tercera posició ha reservat el seu nom.

Haurem d’esperar a demà per saber qui s’endurà la Pole position. La lluita pels millors temps ha estat renyida a les tres categories.