El campió del FIA World Rallycross, Johan Kristoffersson, ha fet oficial la seva participació en el proper Ral·li de Suècia. El suec correrà la seva prova local a la categoria de WRC2 amb un Skoda Fabia R5. Serà la seva primera participació des de 2016, i ho farà després de coronar-se com a guanyador de l’última temporada de Rallycross.


Johan Kristoffersson ha anunciat la seva tornada al Mundial de Ral·lis. El pilot suec disputarà el proper cap de setmana del 15 al 18 de febrer el Ral·li de Suècia. En condicions de neu, el vigent campió del FIA World Rallycross s’enfrontarà a un nou repte a la seva trajectòria esportiva. Kristoffersson ja va disputar la prova en 2016 amb un Skoda Fabia S2000 amb el qual va quedar 11è.

Per a aquesta temporada provarà el nou Fabia R5, i els objectius són molt més ambiciosos, com un Top 10 o quedar entre els tres primers en alguna especial de la prova. “Quan vaig fer aquest esdeveniment fa dos anys, pilotava el Fabia S2000, així que aquest no era un cotxe competitiu per a la categoria. El Fabia R5 si que ho és. Però aquesta no és la raó per la qual estic fent això. Estic fent el ral·li per ajudar amb els meus preparatius per al WRX, va comentar Kristoffersson a la revista anglesa Autosport.

Després d’obtenir el campionat en un any perfecte per Kristoffersson, el suec ja prepara un nou any de Rallycross on espera revalidar la corona. El seu company Petter Solberg també participarà en la prova amb la seva dona, però ho farà a la secció històrica.

“Un temps d’etapa entre els tres primers seria molt bo. Però el més important per a mi és recórrer cada quilòmetre: l’experiència és la finalitat per la que estic aquí. El problema per a mi ara és el reconeixement, he de trobar una manera de descriure el revolt en un nombre molt curt de paraules, això no és fàcil, però estic treballant en això”, comentava el suec respecte a aquest nou desafiament que serà el Ral·li de Suècia. Sens dubte, tota una experiència per al jove campió del món de Rallycross que començarà a rodar aquest 2018 abans de la cita inaugural del campionat a Barcelona.