Andreas Bakkerud ha anunciat la seva continuïtat en el FIA World Rallycross després de la retirada del seu exequip Hoonigan Racing Division. El jove noruec acompanyarà Mattias Ekström en el renombrat equip EKS Audi Sport durant les dotze cites del 2018, una oportunitat d’or per intentar lluitar pel campionat.


Una de les cares més conegudes i agradables del Paddock del FIA World Rallycross mou fitxa a la graella de la categoria per a aquest 2018. Després de saber la continuïtat de Mattias Ekström i l’equip EKS per a aquesta temporada, aquest dimecres s’ha fet oficial el segon pilot de l’escuderia per afrontar aquesta nova temporada.

Andreas Bakkerud serà l’encarregat d’acompanyar al bicampió del DTM en aquesta nova aventura que començarà Audi Sport al Rallycross. Amb un augment de col·laboració de la marca alemanya en el projecte d’Ekström, els dos pilots comptaran amb uns nous Audi S1 ​​EKS RX quattro per a aquesta temporada, amb els quals esperen lluitar pel campionat amb Volkswagen i Peugeot.

Bakkerud ve d’estar dos anys complets a l’estructura americana del Hoonigan Racing Davison, acompanyant al famós Ken Block a la seva aventura pel Rallycross. Després de la retirada de l’equip, el noruec s’ha vist sense lloc per a aquesta temporada i ha acabat fitxant per una de les millors opcions possibles. El EKS Audi Sport oferirà Bakkerud la possibilitat de lluitar pel títol per primera vegada en la seva curta trajectòria, on ja ha aconseguit importants victòries a la categoria i ha demostrat tenir un gran potencial.

El pilot de 26 anys d’edat es va mostrar molt feliç per l’oportunitat que li ofereix EKS i pel gran repte que li espera aquest any. “És un gran honor per a mi conduir a l’equip d’en Mattias. Hem tingut una bona relació entre nosaltres durant molts anys i he seguit de prop el desenvolupament d’EKS. Juntament amb l’equip ara m’agradaria donar aquest pas a la meva carrera i estar a la lluita pel títol”, va concloure Bakkerud en el comunicat oficial de l’equip.

Finalment, les paraules del cap d’Audi Motorsport, Dieter Gass, per a la web oficial de la categoria, van deixar entreveure que aquesta maniobra de la marca alemanya es deu a una futura electrificació del FIA World Rallycross, el que podria acabar amb els motors de gasolina en tots els equips. “Vam reunir experiències molt positives al World RX l’any passat i estem convençuts del creixement de la categoria. A mitjà termini, esperem veure cotxes elèctrics en aquesta competició perquè l’electrificació és un tema central a Audi i també a l’automobilisme”, ha apuntat.

L’estrena oficial d’Andreas Bakkerud a l’equip EKS es durà a terme el cap de setmana del 13 al 15 d’abril al Circuit de Barcelona-Catalunya, on s’inaugurarà una nova temporada del FIA World Rallycross Championship.