Com ja és habitual en tots els caps de setmana, els pilots de la categoria de Moto3 inauguraven el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP. La primera sessió d’entrenaments lliures de la categoria petita donava el tret de sortida al CatalanGP. Igual que sempre, eren (gairebé) tots els pilots els que sortien a pista només alçar-se la bandera verda.

Amb el pas dels minuts, les condicions de la pista anaven millorant. En conseqüència d’això, els temps queien i queien sense aturar-se. Eren molts els pilots que lluitaven pel lloc més alt en la classificació del primer lliure. Al final, el pilot valencià del Leopard Racing, Jaume Masià, es va acabar emportant el millor temps del dia (1.48.300s). A gairebé set dècimes de distància, ho seguia el jove corredor turc del Red Bull KTM Ajo, Deniz Öncü (+0.656s). Per a completar el top-3, per sorpresa, apareixia l’italià, Matteo Bertelle, de l’equip Rivacold Snipers Team (0.712s).

Sense cap mena de dubte, el FP1 va ser una sessió una mica atípica. Alguns pilots com Collin Veijer (Liqui Moly Husqvarna Intact GP), Ricardo Rossi (SIC58 Squadra Corse) o Ryusei Yamanaka (Gavina GASGAS Aspar Team) van finalitzar en les primeres posicions, concretament, en la cinquena, sisena i onzena posició, respectivament.

Per la seva part, l’actual líder del campionat de Moto3, Daniel Holgado, de l’equip Red Bull KTM Tech 3, no va poder passar de la desena posició (+1.061s) en la seva primera presa de contacte amb el traçat català. El segon de la general, Ayumu Sasaki, company de Veijer, tampoc va poder mostrar la seva millor versió. El seu resultat final va ser el dotzè lloc (+1.300s). Ivan Ortolà, del Angeluss MTA Team i quart de la classificació del mundial de pilots, va tenir una mica més de fortuna. Al final, va aconseguir acabar la primera prova del dia en setena posició (+0.980s).

Resultats del primer entrenament lliure / Twitter MotoGP

En el segon entrenament lliure, semblava que el cel començava a tapar-se cada vegada més. Això ens feia presagiar que la pluja s’aproximava cada vegada més. No obstant això, el FP2 es va desenvolupar, completament, en condicions de sec.

Ivan Ortolà aconseguia el millor crono, encara que amb un temps lleugerament inferior al de Jaume Masià en el primer lliure. El seu 1.48.702s li va servir per a adjudicar-se el Lliure 2. Per darrere, confirmant les seves bones sensacions en aquest inici del Gran Premi de Catalunya, apareixia Collin Veijer (+0.*214s). Per a tancar les tres primeres posicions arribava el pilot japonès del Leopard Racing, Tatsuki Suzuki (+0.322s).

Després d’aquesta sessió, vam veure una clara millora de Daniel Holgado. L’alacantí no va tenir opcions de brillar, al matí, en la seva primera sessió del dia. Sisena posició pel de Sant Vicent del Raspeig al final del dia (+0.469s). Per davant seu, es trobava l’últim guanyador de la categoria, el rookie, David Alonso, corredor del Gavina GASGAS Aspar Team (+0.405s). Ricardo Rossi també es presentava com a clar candidat a estar en la lluita per les primeres posicions aquest cap de setmana. El de Gènova acabava el FP2 en quart lloc (+0.340s). Mentre que el dominador del Lliure 1, Jaume Masià, només ha pogut ser setè (+0.508s).