L’australià Will Power es va imposar aquest diumenge a Wisconsin a la cursa de l’IndyCar. Una cursa que va estar completament dominada per l’equip Penske amb l’americà Josef Newgarden i el neozelandès Scott McLaughlin completant el podi i deixant a Alex Palou (Chip Ganassi) en la quarta plaça.

Nivell excepcional de l’equip Penske

Per 14a vegada des de 1946, un equip de la INDYCAR SERIES va acabar en les tres posicions del podi al creuar la línia de meta. L’equip Penske va aconseguir la rara gesta per 10a vegada, on el guanyador va ser Will Power. Mentre que el guanyador de les 500 milles d’Indianàpolis, Josef Newgarden, va quedar en segona posició, després d’entrar a les fosses una volta abans d’acabar la cursa. Newgarden va clavar l’estratègia aviat com l’únic conductor en el top 10 de la formació inicial per començar la carrera de 55 voltes en el pneumàtic alternatiu Firestone més suau que sumaven sis voltes de durada i van ajudar a Newgarden a obtenir més vida del pneumàtic menys resistent.

L’inici de la cursa va ser continuista respecte al viscut en la classificació prèvia, quan la pluja va provocar alguns incidents en la pista. En la sortida no va haver-hi aigua però tan sols va ser necessària una corba per a veure als tres primers de la graella lliscant els seus monoplaces per la pista. Lundqvist, Herta i Armstrong perdien les seves posicions de privilegi i la carrera canviava per complet.

Copyright: IndyCar

Es van mostrar tres banderes grogues en les primeres vuit voltes i McLaughlin va passar a liderar la prova, però amb els vuit primers molt pegats en tot just quatre segons, aquesta vuitena posició era de Palou. El pilot català va arribar a liderar en la volta 18 després del pas de diversos pilots per boxs. Els Penske de McLaughlin i Newgarden ocupaven les primeres dues posicions a l’equador de la prova, amb el guanyador de les cinc-centes milles marcant voltes ràpides i posant en dificultats al seu company.

Els passos per boxs de Newgarden i McLaughlin van ser un espectacle intentant els ‘overcuts’, i amb Power en la baralla, es completava un gran dia per a l’equip Penske. L’australià es va mantenir durant la cursa sense errors per a aconseguir tornar a guanyar una carrera després de dos anys sense fer-ho.

Elkhart Lake, WI – during the XPEL Grand Prix at Road America in Elkhart Lake, Wisconsin. (Photo by Joe Skibinski | IMS Photo) INDYCAR

Gran cap de setmana de Palou al Road America

El campió de la sèrie NTT INDYCAR, Alex Palou, va admetre que no tenia un cotxe de carreres per desafiar el trio del Team Penske per aconseguir la victòria de diumenge a Road America. Per portar el 10è DHL Chip Ganassi Racing Honda quart, 16.7118 segons per darrere del guanyador de la cursa Power i vuit segons per darrere del tercer classificat McLaughlin, és una cosa que Palou va dir que s’ho prendrà com el “millor de la resta.”

Estaven en un altre nivell avui”, va dir Palou de l’equip Penske.Feliços amb la nostra cursa. Va ser una mica frustrant córrer sol durant la major part de la cursa, però va ser un bon dia per a nosaltres.”

Palou va retallar 13 punts des del seu dèficit fins al lideratge després de superar el seu company d’equip Scott Dixon per 18 punts entrant a Road America i deixar cinc punts per darrere del nou líder de punts de la NTT INDYCAR SERIES, Will Power.

La pròxima cursa es celebrarà el 23 de juny al Gran Premi de Monterey.