Diumenge al matí, els Super Heats ja havien donat un cop dull a la competició a Wackersdorf. Però això no va ser res comparat amb les finals de la tarda, que van produir un espectacle impressionant amb molts girs inesperats. Al final duna memorable competició FIA de kàrting, litalià Paolo Ippolito es va coronar campió del món KZ, lalemany Niels Tröger va guanyar la Copa del Món KZ2 i litalià Davide Forè va afegir la FIA Kàrting International Super Cup KZ2 Masters a la seva impressionant llista dhonors.

El bon temps constant sobre lAlt Palatinat durant diversos dies va contribuir de manera important a lèxit dun esdeveniment FIA de kàrting de rara intensitat, amb 25° al matí i 30° a la tarda. El circuit Pro Kart Raceland de 1190m i la qualitat de lorganització també van ser factors importants en aquest èxit. Amuntegats a la tribuna, als balcons i al voltant de la pista, el públic va gaudir dun espectacle esportiu de primer nivell. Tot i que els pneumàtics LeCont utilitzats en les tres categories es van pressionar, no van ser criticats. El president del kàrting de la FIA, Akbar Ebrahim, va fer un punt destar present a Wackersdorf. Retransmès en directe des de divendres a la tarda per Motorsport. tv, la web de kàrting de la FIA i les seves xarxes, lesdeveniment va atreure una gran audiència internacional.

Campionat del Món FIA de Kàrting KZ: Merescuda corona per a Ippolito i KR

David Trefilov (DEU-Maranello/TM Kart/LeCont) va confirmar la seva actuació en les eliminatòries classificatòries guanyant Super Heat A per davant de Tom Leuillet (FRA-Tony Kart/Vortex/LeCont) i Jérémy Iglesias (FRACRG/TM Kart/LeCont). Emilien Denner (FRA-Sodi/TM Kart/LeCont) va quedar molt per davant de Paolo Ippolito (ITA-KR/IAME/LeCont) i Stan Pex (NLD-KR/TM Kart/LeCont) a Super Heat B.

Trefilov i Ippolito van compartir la primera fila de la graella a la final, per davant de Denner i Pex, després dIglesias i Leuillet. Tan bon punt es van apagar els semàfors vermells, una sèrie dincidents, no greus però no exempts de conseqüències, van afectar el funcionament del Campionat. Diversos protagonistes com Trefilov, Denner, Iglesias i Leuillet van haver de retirar-se a la primera volta. Danilo Albanese (ITA-KR/IAME/LeCont), després Senna van Walstijn (NLD-Sodi/TM Kart/LeCont), Pedro Hiltbrand (ESPBirel ART/TM Kart/LeCont) i Giuseppe Palomba (ITA-Birel ART/TM Kart/LeCont) es van afegir a la llista dels que no van aconseguir arribar a la meta. Viktor Gustafsson (SWECRG/TM Kart/LeCont) va aprofitar la situació per remuntar deu llocs al capdavant de la cursa. Col·locat gairebé dos segons per darrere dIppolito a la mitja part, semblava capaç de treure una gesta. Però Ippolito va tenir prou reserves i motivació per endur-se lanhelada victòria amb un avantatge de gairebé cinc dècimes. Conduint per a lequip KR Motorsport, va donar a la marca Kart Republic de Dino Chiesa el seu primer títol mundial KZ.

Campionat del Món FIA de Kàrting Classificació KZ

1- Paolo Ippolito (ITA)

2- Viktor Gustafsson (Suècia)

3- Stan Pex (NLD)

4- Matteo Vigano (ITA)

5- Lorenzo Camplese (ITA)

La Copa del Món FIA de Kàrting KZ2 va a Tröger i Maranello

Maksim Orlov (Parolin/TM Kart/LeCont) va guanyar el Super Heat A per davant de Thomas Imbourg (FRA-Sodi/TM Kart/LeCont) i Alex Powell (JAM-KR/IAME/LeCont), mentre que Kean Nakamura-Berta (GBR-KR/IAME/LeCont) va guanyar el Super Heat B per davant de Niels Tröger (DEU-Maranello/TM Kart/LeCont) i Robert Kindervater (DEU-Birel ART/TM Kart/LeCont). Tröger i Powell van estar a la primera fila de la graella per a la final per davant dImbourg i Daniel Vasile (ROU-Birel ART/TM Kart/LeCont), després Kindervater i Nikolas Roos (ZAF-CRG/TM Kart/LeCont).

Powell va sortir immediatament a la recerca de Tröger, mentre que Vasile estava fermament atrinxerat en la tercera posició. El camp es va aprimar amb la desaparició primerenca de diversos pilots a linici de la cursa, inclosos Kindervater, Orlov i Roos. Nakamura-Berta shavia mantingut en la 21a posició després de la sortida. Powell va reduir la seva diferència amb el líder a dues dècimes al voltant de la mitja part, però no va poder atacar. Tröger va anar ampliant el seu avantatge i va guanyar la Copa per 1,4. Va ser el primer èxit alemany a nivell mundial durant diverses dècades, i el primer en sòl nacional. El Maranello SRP Factory Team encara no havia guanyat cap títol mundial. Lequip oficial de la marca italiana Maranello estrets vincles amb Alemanya, especialment a través del seu entrenador Maik Siebecke.

Copa del Món FIA de Kàrting Classificació KZ2

1- Niels Tröger (DEU)

2- Alex Powell (JAM)

3- Daniel Vasile (ROU)

4- Thomas Imbourg (FRA)

5- Jean Nomblot (FRA)

FIA Kàrting International Masters Super Cup KZ2 per Forè i Sodi

Alessandro Manetti (ITA-CRG/TM Kart/LeCont) va prendre el lideratge sobre Davide Forè (ITA-Sodi/TM Kart/LeCont) en Super Heat A, mentre que Daniel Bray (NZL-Parolin/TM Kart/LeCont) va guanyar Super Heat B per davant de Mirko Mizzoni (ITA-Italcorse/TM Kart/LeCont).

Bray va aconseguir la pole position per a linici de la final al costat de Forè, amb Manetti i Mizzoni a la segona fila. Forè va saltar al capdavant tan bon punt es van apagar els llums, per davant de Bray i Manetti. Manetti va superar Bray, que es va retirar amb un problema tècnic a la volta 4. Thomas Mich (FRA-Birel ART/TM Kart/LeCont) va començar amb bon peu i va pujar fins al tercer lloc. Forè ja estava 2per davant del subcampió, però Manetti va marcar llavors un ritme molt ràpid. Gràcies a la seva gran velocitat, va atrapar el líder a la mitja part. Després de preparar la seva estratègia, va passar a latac a la volta 21, però es va trobar amb una dura resistència de Forè. Mentrestant, Mich defensava la seva tercera posició davant Mizzoni al capdavant dun grup perseguidor. Manetti va tornar a Forè en lúltima volta, però de nou sense èxit. Forè va guanyar la cursa per 15 mil·lèsimes de segon i, amb 49 anys, va sumar un nou títol mundial al seu palmarès gràcies en aquesta ocasió a lequip Renda Motorsport. Un altre campió múltiple, Manetti, als seus 52 anys, havia demostrat, no obstant això, una competitivitat agradable. Amb el seu tercer lloc, Mich, a ledat de 35 anys, va tornar a la competició internacional.

FIA Kàrting International Masters Super Cup Classificació KZ2

1- Davide Forè (ITA)

2- Alessandro Manetti (ITA)

3- Tomàs Mich (FRA)

4- Riccardo Nalon (ITA)

5- Alessio La Martina (ITA)

Lesdeveniment de Wackersdorf es pot trobar a laplicació oficial del Campionat de Kàrting de la FIA per a dispositius mòbils i a la pàgina web. Propera ronda a Franciacorta del 6 al 8 doctubre per al Campionat del Món FIA de Kàrting OK i Júnior amb el suport de Mondokart.com.