La GP3 ha arribat a Jerez per a la segona tanda de dies de tests després dels celebrats a Paul Ricard. El primer dia, les condicions en què va arrencar la jornada no eren idònies, amb la pista una mica humida. No obstant això, aquesta circumstància no va impedir als pilots sortir a rodar des del primer moment, encara que al principi fossin únicament voltes d’instal·lació.

Alesio Lorandi va ser el primer a atrevir-se a sortir a pista amb els slicks, però les condicions eren molt canviants i un plugim va fer que tots els pilots interrompessin la seva activitat. Cap a l’última hora, tots van sortir ja amb slicks i els temps van començar a caure dràsticament. Leonardo Pulcini liderava però es va quedar aturat en pista i va causar una bandera vermella.

En reprendre’s la sessió amb 20 minuts per al descans, els temps van seguir caient i els canvis de posició eren constants fins que la sessió va acabar amb Lorandi en primera posició, seguit de Niko Kari i Pedro Piquet.

Ja en la sessió vespertina, el duo de MP Motorsport, format for Kari i Dorian Boccolacci va ser el més actiu en una primera hora en la qual els temps van seguir millorant, amb Anthoine Hubert al capdavant, fins que Lorandi va provocar la segona bandera vermella després de sortir-se al revolt 9.

Després de la represa, el treball dels equips va començar a centrar-se en simulacions de cursa i tandes llargues, de manera que els temps no variaven. Boccolacci es va posar segon a 15 minuts del final, amb una volta a només dues dècimes de la del pilot d’ART.

Amb 5 minuts restants, Jake Hughes es va sortir al revolt 5 i va causar una bandera vermella que va posar un final prematur a la sessió. Hubert va ser el pilot més ràpid amb un 1:30.449, amb Boccolacci prop i Pulcini en tercer lloc. Un altre dels Campos, el de Simo Laaksonen, va ser cinquè per darrere de Lorandi, els companys del qual, Giuliano Alesi, Piquet i Ryan Tveter van acabar sisè, setè i novè respectivament. Nikita Mazepin va ser vuitè i Kari va completar el Top 10.

L’acció tornarà al traçat andalús matí amb els mateixos horaris, de 9 a 12 del matí i de 13 a 16 del vespre