A falta d’un mes perquè comenci de manera oficial la temporada al circuit de Paul Ricard, l’Eurocup Formula Renault 2.0 ha celebrat els seus primers tests de pretemporada oficials a Hockenheim, Alemanya. 28 pilots, la gran majoria ja confirmats per disputar la temporada, es van donar cita al prestigiós traçat alemany per fer els seus primers quilòmetres de l’any en el monoplaça amb el qual competiran aquest any.

La jornada de proves va començar amb una pista lleugerament humida i pocs pilots sortint a rodar fins que es van poder muntar els pneumàtics slicks. A la sessió matinal, el pilot de Josef Kaufmann Racing Yifei Ye va marcar el millor temps, un 1:37.829 amb el qual va superar el rus d’Arden Motorsport Alexander Vartanyan, que va ser segon, i al rookie de R-ace GP Logan Sergeant.

La sessió vespertina ja es va disputar en condicions més òptimes, però els pilots no van millorar els temps del matí fins als últims 20 minuts, quan Oscar Piastri ho va fer. Tot seguit, Ye es va tornar a situar en la primera posició, seguit del seu company d’equip Richard Verschoor. El rookie Victor Martins va impedir en els darrers minuts el doblet de Josef Kaufmann Racing en marcar el segon millor temps de la jornada. Sergeant i Vartanyan, segon i tercer al matí, van seguir al capdavant i van completar el top 5.

Amb 80 voltes al llarg del dia, el rookie colombià de AVF, Christian Muñoz, que va ser 23è; va ser el pilot amb més girs de la jornada. Quant als espanyols de la categoria, els companys de Muñoz a AVF Eliseo Martínez i Xavier Lloveras; el primer va acabar el dia en 18a posició amb 59 voltes i el segon va ser 16è després de completar un total de 67 girs al traçat alemany.

La temporada 2018 de l’Eurocup Formula Renault 2.0 començarà oficialment els dies 14 i 15 d’abril al circuit de Paul Ricard a França. La ronda de Hockenheim, on s’han disputat els tests, serà la novena del calendari i està programada per al 22 i 23 de setembre.