El pilot de la IndyCar James Hinchcliffe es trobava en condició estable i es va sotmetre a una cirurgia a la cuixa esquerra superior a l’Hospital Metodista de Salut IU a Indianapolis després de patir un accident amb una barrera i lliscar de cantó fins al final al revolt 4 a l’oval de 2,5 milles d’Indianapolis Motor Speedway.


Hinchcliffe estava despert quan l’equip de seguretat de Holmatro va arribar a l’escena i va ser transportat per terra a un hospital pròxim. Les actualitzacions en el seu estat es proporcionaran com a disponibles.
Un portaveu d’Honda va dir que la suspensió davantera dreta va fallar com el cotxe de Hinchcliffe estava entrant al revolt.

Acabava de fer una volta de 223,916 mph i va anar completant la seva 23a volta a la sessió de pràctica programada de 12:30 a 4 pm (ET). Després de més d’una hora de les reparacions de la pista, els cotxes tornarien a la pista de 04:15 a 5 pm (ET) per a la pràctica. El 17 de maig, es va classificar en l’exterior de la fila 8 amb una velocitat mitjana de quatre voltes de 223,519 mph.

Hinchcliffe, de 28 anys, de Toronto, es troba en la seva primera temporada amb Sam Schmidt Motorsports. Ell va guanyar el primer Gran Premi d’Indy a Louisiana el 12 d’abril i té altres top 10 (setè al Gran Premi d’Honda Indy d’Alabama al Barber Motorsports Park el 26 d’abril) en cinc carreres. En 73 obertures que cobreixen cinc temporades a la Verizon IndyCar Series, Hinchcliffe té quatre victòries i 19 entre els cinc primers.
En quatre obertures d’Indianapolis 500, la sisena posició és la seva millor final en 2012. Es va classificar segon en 2014, amb Andretti Autosport.

L’incident és el cinquè d’aquest mes a la preparació de la 99a cursa d’Indianapolis de 500 milles el 24 de maig. La setmana passada, en la pràctica, Helio Castroneves, Pippa Mann i Josef Newgarden van estar involucrats en accidents. El 17 de maig, l’acte d’Ed Carpenter va fer contacte amb la barrera Safer de la corba 2. L’incident, juntament amb els altres, va provocar que la Indycara reduís el nivell de reforç del motor i requeria entrades per executar la seva configuració aerodinàmica de la carrera en qualificació.

Els conductors d’aquests incidents van resultar il·lesos.

Scott Dixon, va guanyar el Premi de Verizon P1 per la pole position amb una velocitat mitjana de quatre voltes de 226,760 mph en el No. 9 Target Xip Ganassi Racing Chevrolet.