Scott Dixon ha aconseguit trencar l’hegemonia d’enguany del Team Penske aconseguint la primera pole position de la temporada, la primera per un pilot que no és del Team Penske. El guanyador de la Indy 500 el 2008 sortirà en primer lloc acompanyat de Power i Pagenaud.


La classificació de les 500 milles d’Indianapolis han estat especial per a la seva 99ena edició. Després de la suspensió del primer dia de classificació ahir per culpa de la pluja, la classificació ha quedat reduïda a un dia.

Un dia en el qual abans de la “qualy” Ed Carpenter (CFH Racing) patia un accident al revolt 1, un accident a alta velocitat 380 km/h, on el natiu d’Indianapolis ha sortit sa i estalvi. Això ha provocat un comunicat per part de l’organització en que han decidit que els equips havien de sortir a disputar la classificació amb reglatges de cursa per mesures de seguretat.

A més a més els punts que s’haurien d’atorgar en funció dels resultats finals, no es donarien com a mesura de “seguretat”.

El sistema de classificació de la “Indy 500” consisteix en 4 voltes ràpides completades pels 34 pilots, dels quals els 9 més ràpids passen al “Fast 9”, la lluita definitiva per el P1 Award. Això si era el sistema habitual, fet que no ha passat aquest cop.

Un cop tots els 33 pilots van completar les seves quatre voltes, Scott Dixon aconseguia una dominant pole position, la seva segona en el traçat, per el guanyador d’aquesta cursa el 2008.

La primera fila la completen Will Power i Simon Pagenaud, en la segona fila trobem a Tony Kanaan, Helio Castroneves i Justin Wilson que es el primer Honda. En la tercera fila trobem a Sébastien Bourdais, el primer nord-americà Marco Andretti i Josef Newgarden.

Quarta fila: Hildebrand, Muñoz, Carpenter

Cinquena fila: Servià, Kimball, Montoya

Sisena fila: Hunter-Reay, Rahal, Huertas

Setena fila: de Silvestro, Jakes, Vautier

Vuitena fila: Tagliani, Karam, Hinchcliffe

Novena fila: Daly, Bell, Sato

Desena fila: Mann, Chaves, Saavedra

Onzena fila: Hawksowrth, Coletti, Clauson