El pilot que forma part de l’estructura del campió del món de F1 de 2016, Nico Rosberg, Lorenzo Travissanuto, ha estat desqualificat a la final de la segona ronda del Campionat d’Europa CIK-FIA celebrada al circuit anglès de PFI després que guanyés a la pista. D’aquesta manera, Hannes Janker s’ha convertit en el guanyador de la final i ha estat acompanyat al podi de dos espanyols: David Vidales (Tony Kart) i Pedro Hiltbrand (CRG) -qui s’ha beneficiat de la penalització a Oliver Hodgson

A la sortida no es produïen sorpreses i el poleman, Mattia Michelotto, començava la cursa al comandament. L’alemany de TB Racing Team Hannes Janker es col·locava just darrere d’ell. Travissanuto era tercer seguit del britànic Danny Keirle. Fins quatre eren els Kart Republic que lideraven la final en aquell moment. Vidales era cinquè, Juho Valtanen sisè i Pedro Hiltbrand setè. L’altre espanyol classificat, el pilot de Praga Jorge Pescador, havia de retirar-se després de veure’s involucrat en un accident amb altres pilots.

A la segona volta es produïen canvis de posicions gairebé a cada corba. Hiltbrand es col·locava sisè just darrere de Vidales, mentre que el pilot del KSM Nicklas Nielsen pujava fins la setena posició després de sortir des de la 12a. Travissanuto donava un cop sobre la taula i avançava Janker i Michelotto a la mateixa volta, col·locant-se líder a la cursa. Keirle aprofitava la jugada de l’italià per pujar fins la segona posició.

A la següent volta, Janker superava Michelotto i es posicionava tercer. Just darrere, Hiltbrand avançava Vidales per ser quart.

Keirle demostrava tenir un ritme molt ràpid i no esperava per passar Travissanuto i col·locar-se líder per primera vegada a la cursa.

A la setena volta es començava a apropar el britànic de BirelART Oliver Hodgson amb molta velocitat, ja que tal com arribava superava un Michelotto que passava de sortir a la pole a rodar setè.

En ple equador de la cursa, Travissanuto superava un Keirle que no havia aconseguit en cap moment escapar-se. Una volta després, els espanyols Hiltbrand i Vidales arribaven al pontó de darrere de Janker, que es mantenia tercer.

A la 11a volta Keirle era superat per Janker. Juntament mentre es produïa aquest avançament, Travissanuto aprofitava per obrir un petit forat amb Janker que li valdria per guanyar la final.

Dues voltes després eren els espanyols Hiltbrand i Vidales qui superaven Keirle. Molt a prop arribava un Hodgson amb moltes ganes de veure què podia recollir a la part davantera de la cursa.

A vuit voltes del final, Vidales es llançava sobre l’interior de Hiltbrand en una maniobra límit però neta per col·locar-se tercer. Aquest cop els espanyols no es tocaven i els dos podien continuar a la cursa amb normalitat.

A les següents voltes es podia veure com Janker, malgrat no deixar que Travissanuto s’escapés, tampoc aconseguia retallar les distàncies amb l’italià. Per darrere, Hodgson es col·locava cinquè després d’avançar, també, a un Keirle que, igual que el seu company Michelotto, queria fins el final del top 10.

I així s’arribava al final de la prova, en la que no es van produir més canvis. Només Hodgson i Hiltbrand intercanviaven posicions fins que, finalment, el britànic s’enduia el gat a l’aigua i creuava la línia de meta en quarta posició. Abans Lorenzo Travissanuto havia arribat primer, seguit de Hannes Janker i David Vidales. Darrere de Pedro Hiltbrand, que acabava cinquè, arribaven els pilots de Kart Republic Danny Keirle i Mattia Michelotto.