Hannes Janker és el nou campió d’Europa d’OK. El pilot alemany del TB Racing Team ja es va proclamar campió de les WSK Super Màster Sèries a inicis d’aquest any. Aquest títol, però, l’ha obtingut sense donar ni una volta a la final d’ Essay, a causa d’un accident múltiple en què s’ha vist involucrat. Dexter Patterson (KR Motorsport) ha guanyat la cursa.

Un accident múltiple deixava fora de combat només començar el líder del campionat, Hannes Janker. El català, Pedro Hiltbrand, segon a la general, aprofitava aquest incident per pujar des de la 34a posició fins a la 21a. Així doncs, tot feia preveure que seria una carrera de remuntada per a l’espanyol en la recerca del miracle que li concedís el títol.

Per davant Dexter Patterson mantenia la seva primera posició, seguit de Harry Thompson (Ricky Flynn Motorsport), Nicklas Nielsen (KSM), Kas Haverkort (Zanardi Racing Team) i Luigi Coluccio (Birel ART Racing Tam). Amb la segona posició, Thompson pujava també fins a la segona del campionat, encara que sense opcions per guanyar el títol ni obtenint la victòria.

En les primeres voltes, els cinc primers classificats es distanciaven de la resta. Coluccio superava per l’interior a Haverkort i Hiltbrand pujava fins a la 19a posició.

Abans d’arribar a l’equador de la cursa, Patterson ja havia obert un considerable espai de més de segon i mig amb Thompson. Dels quatre espanyols classificats per a la final, únicament dos seguien en pista: Jorge Pescador (Praga Racing Team) en vuitena posició i Pedro Hiltbrand que ja estava en 16ª. David Vidales (Tony Kart Racing Team) i Ayrton Fontecha (CRG) havien abandonat en les primeres voltes.

Després d’uns errors, Haverkort perdia dues posicions i quedava relegat fins a la setena posició. La primera batalla la perdia amb Callum Bradshaw (CRG) i la segona amb Zane Maloney (Ricky Flynn Motorsport).

A deu voltes per al final, Haverkort i Hiltbrand es retiraven. D’aquesta manera, l’espanyol deia adéu definitivament al títol i Hannes Janker respirava tranquil sabent que ja era el nou campió d’Europa d’OK.

Amb tot el peix venut la tensió en les últimes voltes era mantinguda pels tres pilots que estava enganxats a Nielsen buscant el podi: Bradshaw, Coluccio i Maloney.

Després d’unes voltes d’intenses lluites, Nielsen feia gala de la seva veterania i conservava el podi, per davant de Coluccio, Maloney i Bradshaw que tancava el top 6. Jorge Pescador era novè en una cursa en la qual tan sols 19 pilots arribaven a veure la bandera de quadres.