És la primera vegada en la història del kàrting que un pilot estonià es proclama campió d’Europa. Paul Aron ho ha aconseguit el passat diumenge 5 d’Agost en la quarta i última prova del Campionat d’Europa CIK-FIA de OK-Junior, celebrada al circuit d’ Essay (França). La cursa l’ha vençut el seu màxim rival pel títol, Gabriele Mini.

Després d’una bandera vermella provocada per un fort accident entre diversos pilots de la part mitja de la classificació, Nikita Bedrin (Tony Kart Racing Team) mantenia el liderat després d’una bona sortida. L’autor de la pole position al divendres, i també el dissabte -després d’haver-se disputat les mànigues classificatòries- era seguit per Victor Bernier (VDK Racing), Gabriele Mini (Parolin) -segon en el campionat-, el líder, Paul Aron (Ricky Flynn Motorsport) i Kai Askey (Ricky Flynn Motorsport).

A la segona volta es produïa un canvi de líder. Bernier superava Bedrin i s’escapaven d’un Mini que veia com Aron s’enganxava al seu puntó posterior. Després d’unes corbes, Aron queia fins a la vuitena posició i Alex Dunne (Forza Racing) es feia amb la quarta plaça.

Arribada la sisena volta Dunne, qui s’havia acostat a Bedrin després d’enregistrar de forma consecutiva diverses voltes ràpides, s’emportava per davant al pilot rus arribant a pujar per sobre del seu kart fins a l’altura del casc de Bedrin. Els dos abandonaven la cursa i Mini pujava fins a la segona posició, seguit de Gabriel Bortoleto (CRG), Isack Hadjar (Forza Racing), Aron i Zak O’Sullivan (Ricky Flynn Motorsport).

Passat l’equador de la cursa, Mini avançava a Bernier i es feia amb el liderat. En aquest moment de la cursa, l’italià de Parolin es quedava a tan sols tres punts de Paul Aron en el campionat, ja que l’estonià es mantenia cinquè en cursa.

Però l’estonià no estava content amb la situació, i de seguida superava a Hadjar i es col·locava en quart lloc, assumint el risc de poder ser empés fora de la pista. Mentrestant, l’únic espanyol classificat per a la final, Lorenzo Fluxá (Lennox Racing Team) rodava en 21a posició.

A tres voltes per al final arribava la tensió d’una prova final com és la del Campionat d’Europa, ja que Aron atrapava a Bortoleto i tractava de superar-lo, encara que sense èxit, ja que el brasiler es defensava amb orgull.

Una volta després Aron es veia relegat de nou fins a la cinquena posició després de perdre el lloc amb O’Sullivan en fracassar un altre intent de superar el brasiler de CRG.

En l’última volta la pressió s’incrementava sobre el líder del campionat, ja que per darrere arribava Kirill Smal (Ward Racing) amb la intenció de passar-lo. Per sort per a Aron, la prova no durava més i aconseguia creuar la línia de meta en cinquena posició, proclamant-se campió d’Europa d’OK-Junior per només tres punts. Lorenzo Fluxá acabava en 19a posició després de remuntar nou llocs.