El pilot de Mercedes, Lewis Hamilton, diu que el motiu de les celebracions salvatges i emocionals després del seu triomf al GP del Brasil de Fórmula 1 es va deure al fet de que tots dos van segellar els títols amb una cursa per davant.

Tot i que Hamilton es va proclamar campió de F1 per cinquena vegada al GP de Mèxic, les celebracions del pilot britànic després d’aquesta cursa no van ser les mateixes que va fer després de guanyar el GP del Brasil.

Va ser una cursa que Hamilton gairebé perd davant Max Verstappen de Red Bull Racing, però l’holandès va veure com les seves possibilitats s’esvaïen després d’un problemàtic incident amb Esteban Ocon de Racing Point Force India a unes 20 voltes per al final.

De fet, Hamilton també va trencar el seu propi rècord de guanyar un gran premi, per primera vegada, després de convertir-se en campió de la F1. El que es va sumar a les celebracions per a ell i tot l’equip.

“Crec que probablement va ser una explosió de l’última carrera a Mèxic on vaig guanyar el Campionat Mundial, realment no vaig sentir la celebració allà perquè sabia que encara teníem un altre campionat de guanyar”, va dir Hamilton als mitjans.

“Realment necessitava romandre centrat en l’equip i vaig venir aquí, per arribar fins aquí, enfocat a assegurar-me poder complir amb ells. Naturalment, la voluntat de voler guanyar és alta per a tots i les apostes són altes”.

“Al final, podria cometre errors i totes aquestes coses diferents, però no ho vam fer o no ho vam fer a la pista, per exemple, per venir i veure els meus nois amb qui he recorregut aquest gran viatge i nosaltres hem tingut molt èxit”.

“Però encara seguim sent ferotges i competitius, i crec que la nostra relació és millor del que mai ha estat, només per aquest vincle, va ser un gran moment, i va ser una cursa realment difícil”.

“Estava parlant-li constantment al cotxe: ‘anem, segueix, segueix’ perquè vam tenir aquest problema amb el motor i vaig saber que podia veure a en Max només en els meus retrovisors, així que estava marcant bons temps en cada volta per mantenir-lo darrere, que és com les carreres haurien de ser realment de totes maneres”.

“Desafortunadament, no és el cas la major part del temps aquest any. Acabem de guanyar el Campionat del Món per cinquena vegada, de manera que és una història real en preparació per a l’equip i si hagués de detenir-me avui, per exemple, Mercedes sempre recordaria aquest dia i que jo era part d’ell, i això està bé”.

El cap de Mercedes, Toto Wolff, va dir el mateix després de guanyar el cinquè campionat consecutiu per al fabricant alemany. Lewis estava molt emocionat perquè aquest Campionat de Constructors significava molt per a ell”, va dir.

“Quan vaig tenir una conversa amb ell diumenge a la nit després de Mèxic, cap dels dos es va sentir feliç. Aquí hi ha un home que acaba de guanyar el seu cinquè Campionat de Pilots i encara no està satisfet perquè, sense voler semblar mancat d’humilitat, el nostre objectiu és guanyar els dos campionats, també per a l’equip”.

“És per això que, entenent la situació de la carrera, era emocional; volia acabar això en el més alt i guanyar el Campionat de Constructors al Brasil“.