Després del final de la temporada de la Fórmula 3 Europea ja és religió disputar una de les curses més caòtiques, difícils, estimades i odiades de la temporada, el GP de Macau. El proper 18 de novembre els carrers de Macau acullen per 65ª vegada un dels majors esdeveniments del motor en el qual es veuen involucrats des de turismes, fins a motos passant pels monoplaces de la Fórmula 3.

El GP de Macau consisteix en un traçat de 6.120 metres en què se sol rodar un total de 15 voltes. El procediment del cap de setmana a Macau sol ser diferent al dels circuits convencionals. Abans de la sessió de classificació, els monoplaces tenen l’oportunitat de fer dues tandes d’entrenaments lliures. Aquests donaran pas a una sessió de classificació que determinarà la sortida per la cursa classificatòria.

Una carrera a 10 voltes que determinarà l’ordre de la graella de sortida d’una de les carreres més importants de la temporada. La temporada passada la va guanyar el britànic Dan Ticktum que intentarà mantenir la corona. Segon va acabar Lando Norris que va creuar la línia de meta a 0.5s.

Els estrets carrers de Macau no asseguren poder materialitzar la pole position. El cas clar d’això és que Callum Ilott, poleman de la cursa del 2017, va acabar 15è després d’un xoc amb Joel Eriksson i Sérgio Sette Câmara.

Guanyar el GP de Macau és una gesta només a l’abast d’uns pocs pilots com Ayrton Senna, Michael Schumacher o David Coulthard. El que és encara més difícil és repetir victòria dos anys seguits. Tan sols Edoardo Mortara el 2009 i 2010 i Felix Rosenqvist el 2014 i 2015 ho han aconseguit.

És per això que Dan Ticktum té un llarg camí per davant si vol disputar-li la victòria al pilot que li ha arruïnat la temporada de F3, Mick Schumacher. El pilot de Prema arriba en el seu millor estat de forma i amb la idea clara de fer-se amb l’última victòria de l’any.

No obstant això, no només hi ha dos pilots que poden arribar a lluitar per la victòria. Joel Eriksson pilotarà amb l’equip Motorpark amb la idea de desfer-se de la mala sort que li va treure la victòria la passada temporada. Igual que Callum Ilott que va perdre la cursa sortint des de la primera posició i buscarà ressorgir de les seves cendres.

Tots els pilots tenen possibilitats de fer-se amb la victòria en un traçat que no perdona un sol error. La lluita es disputarà el proper cap de setmana i la guerra dels mons entre Ticktum i Schumacher començarà al apagar-se el semàfor.