Romain Grosjean ha revelat que al seu cotxe de Haas F1 li faltava aproximadament un segon de càrrega aerodinàmica després del cop en la volta 1 del GP de Brasil.

Grosjean va començar darrere dels dos cotxes de Sauber a l’inici de la cursa i es va trobar en en un embolic amb Marcus Ericsson entrant al revolt 1, on tots dos es van tocar i van danyar el seu ‘bargeboard’.

Mentre que la carrera de Ericsson es va descarrilar encara més a causa del mal anterior a la cursa, Grosjean va continuar, encara que amb una considerable manca de força, el que va limitar les seves possibilitats d’atacar Charles Leclerc.

Malgrat això, el francès encara podia fer-ho bé, marcar uns bons temps i va mantenir al seu company Kevin Magnussen darrera, ja que Haas va completar un vuitè i novè respectivament amb un resultat molt millor per a l’equip nord-americà.

Després de la cursa, l’enginyer de Grosjean va revelar que tenia “menys 30 punts en la càrrega aerodinàmica” al Gran Premi, tot i que és difícil quantificar quant temps va perdre, el francès va donar una estimació aproximada de gairebé un segon de la força aerodinàmica perduda.

“Estic molt feliç per l’equip”, va dir Grosjean. “Amb els danys que vam tenir en el cotxe a la primera volta, estic impressionat. Ens va faltar un segon de càrrega aerodinàmica al cotxe. Al ser capaç de fer aquests temps de tornada, crec que vam fer un treball increïble en la configuració”.

“Estic molt feliç amb això. Crec que, sense això, ser el millor de la resta hauria estat fàcilment al nostre favor. Estic feliç d’haver acabat vuitè i novè. Fins i tot si estem lluny de Renault en els punts, els punts dobles en les dues últimes carreres serien increïbles per a l’hivern”.

D’altra banda, Magnussen no va tenir un bon començament ja que es va quedar darrere de Pierre Gasly de Toro Rosso. Finalment ho va superar i també a Ericsson perquè s’ubiqués darrere de Grosjean durant la resta de la cursa. “Vam tenir mala sort en la primera volta”, va dir.

“Vaig fer un bon començament i vaig superar els revolts 1 i 2 molt bé. Després vaig ser expulsat en el revolt quatre i vaig perdre algunes posicions allà. Havia de recuperar aquestes posicions i tornar a tancar la bretxa amb en Romain. Estic feliç de que l’equip aconsegueixi una doble puntuació de nou”.

Tot i que el seu principal rival, Renault, no va poder anotar cap punt, Haas encara té una dura tasca si volen enderrocar el fabricant francès de la quarta posició a Abu Dhabi: 24 punts de distància i queda una carrera per davant.