Ross Brawn creu que l’inicident entre Max Verstappen (Red Bull Racing) i Esteban Ocon (Racing Point Force India) al Gran Premi del Brasil de Formula 1 serà una lliçó per als dos pilots.

Verstappen ho tenia tot de cara per a aconseguir guanyar per primera vegada dues carreres consecutives a la Formula 1 fins a la volta 44, quan es va produir el xoc amb Ocon. Els dos es van sortir de la pista i l’holandès va perdre el liderat de la carrera en favor de Lewis Hamilton (Mercedes).

Encara que després va estar a punt de tornar a atrapar a Hamilton, al final Verstappen va haver de conformar-se amb la segona posició. La seva decepció era evident quan va baixar del seu monoplaça i es dirigia al podi totalment abatut. Carregat de ràbia, l’holandès va empènyer Ocon a la balança i això li va valer una sanció de dos dies de servei públic.

Ocon tenia els neumàtics més frescos que Vettel quan es va produir l’incident. Era més ràpid que ell i va intentar avançar-lo a la corba 2, però el moviment va ser massa brusc i va provocar el xoc. Al francès se li va adjudicar oficialment la culpa i va ser sancionat amb un stop and go de 10 segons.

A la seva columna habitual posterior a la carrera, Ross Brawn va culpar a Ocon per l’incident dins la pista i a Verstappen per la discussió posterior. “Als últims 10 anys, ningú ha guanyat el Gran Premi de Brasil sortint des de més enrere de la segona fila, però Max Verstappen hi va estar molt a prop. Va començar cinquè i va passar a quatre pilots que van sortir per davant seu. La col·lisió amb Ocon li va costar molt cara. Després no va poder recuperar la primera posició i després de la cursa la seva ràbia es va desfermar i va arribar fins i tot al contacte físic amb Ocon. Encara que la seva decepció és comprensible, no és una imatge edificant i no és pot justificar”.

“En Max va demostrar que ha progressat molt com a pilot, però que encara no és capaç de controlar les seves emocions en aquestes situacions. És el pròxim pas que ha de donar. No hem d’oblidar que encara és molt jove i que, encara que la seva conducta no és justificable, tots podem entendre la seva decepció. Crec que no ha de ser desqualificat per què va tenir una gran actuació. No tots els dies s’avança a dos Ferraris i a dos Mercedes. Estic convençut que aprendrà del que va passar i de la sanció que va rebre. Creixerà com a pilot i com a persona”, va concloure Brawn sobre Verstappen.

El director tècnic de la Formula 1 també va opinar sobre Ocon. “El francès era clarament més ràpid en aquell moment, però no hi havia raons per atacar Verstappen com si s’estigués jugant la seva primera victòria a la Formula 1. La sanció de 10 segons de stop and go va ser merescuda. Els pilots no han d’oblidar que són referents per als aficionats i, especialment, per als més joves. Ocon tenia la oportunitat de sumar punts i ho va intentar, però no s’ho va pensar bé. Els dos ja havien tingut discussions en categories inferiors i, en general, va ser una lliçó que segur que no oblidaran”.

Mentre Ross Brawn ja ha fet pública la seva particular sentencia, les opinions després del que va succeir al Gran Premi del Brasil continuen estan dividides entre detractors i defensors dels dos pilots.