Ducati ha confirmat que Casey Stoner no seguirà formant part del seu programa de proves després de la finalització del seu contracte aquesta temporada.

Stoner va tornar a Ducati el 2016 com a pilot de proves i ambaixador de la marca amb un contracte de tres anys que acaba al final d’aquesta temporada 2018. Encara que en els últims mesos hi ha hagut converses per prolongar l’acord, ahir es va confirmar oficialment que Stoner no continuarà.

El doble campió de MotoGP ha tingut un paper important en el desenvolupament de la Desmosedici, així com de la nova Panigale V4, tant per carretera com per carreres, al llarg de les tres últimes temporades. La seva implicació ha estat clau en el salt tècnic que ha permès a Andrea Dovizioso lluitar pel títol les dues últimes temporades.

Stoner es va mostrar profundament agraït a Ducati: “Vull donar les gràcies a Ducati pels bons moments i especialment als aficionats pel seu recolzament l’entusiasme que hem compartit. Sempre ho recordaré. En els últims tres anys he gaudit molt de la meva feina amb l’equip de proves, els enginyers i els tècnics i crec que hem aconseguit millorar la Desmosedici GP. Sincerament, els hi desitjo el millor per al futur.

El CEO de Ducati, Claudio Domenicali, va respondre també amb paraules d’agraïment cap a Casey Stoner, el pilot que els va donar el seu primer i únic títol de Moto GP el 2007 “Casey està i estarà sempre als nostres cors de Ducatistes i en el seu nom volem agrair-li tota la col·laboració que ens ha aportat aquests últims tres anys.

Les seves propostes i consells tècnics, juntament amb el treball amb els pilots de fàbrica i amb Michele Pirro, ens ha ajudat a convertir la Desmosedici GP en una de les motos més competitives de la graella. També ens ha assessorat en el desenvolupament de les nostres motos de sèrie. Ducati i els seus aficionats volem donar-li sincerament les gràcies i li desitgem el millor per al futur” va afegir Domenicali.