La temporada 2019 del DTM ha començat amb una cursa marcada per les complicades condicions de pista i per l’aclaparadora victòria des de la Pole per a Marco Wittmann. L’alemany ha liderat tota la cursa i només va veure el seu triomf amenaçat per un Rene Rast que va acabar fora de cursa amb problemes mecànics. Segon ha estat Rockenfeller amb Frijns tercer. Juncadella ha estat 9è i el millor dels Aston Martin en el debut del fabricant britànic.

El circuit de Hockenheim va rebre una nova temporada del DTM amb una forta pluja. La classificació ja s’havia disputat en aquestes condicions i Marco Wittmann s’havia fet amb la Pole. L’alemany es va mantenir al liderat en començar la cursa mentre Robin Frijns realitzava una sortida excel·lent i es posava segon. A la zona mitja, Rene Rast va colpejar a Timo Glock i aquest va fer una virolla al primer revolt, però va poder seguir en cursa.

Diversos pilots, entre ells Dani Juncadella, van realitzar la parada obligatòria a la primera volta. Un problema mecànic en l’Aston Martin de Ferdinand Von Habsburg va posar fi a la seva primera cursa en la categoria. Per davant, Frijns va perdre dues places amb Mike Rockenfeller i amb Rast. El campió de 2017 també va superar al de 2013 i es va posar segon. Malgrat les condicions, la cursa es va mantenir força estable en els primers compassos amb algun que altre duel a la pista, però no en les primeres posicions.

El duel pel liderat va arribar amb l’entrada del segon terç de carrera. Rast va anar retallant metres poc a poc i, a la volta 15, ja estava a sobre de Wittmann. En la volta 18, un altre dels Aston, el de Paul Di Resta es va retirar també per qüestions mecàniques. Tot i la proximitat entre els líders, Rast no arribava a atacar. La pluja havia cessat i tots els pilots que no havien parat, incloent els líders, esperarien a que la pista s’assequés per fer-ho.

El següent a parar va ser el tercer classificat Rockenfeller, que va tornar a pista cinquè. La lluita per la victòria no va arribar a donar-se, ja que Rast va patir un problema de potència i va haver d’abandonar. Wittmann va parar en la volta 30 amb més de 40 segons sobre el segon, que ara era un Glock que no havia parat.

Quan tots els pilots ja havien passat per boxes, l’ordre era Wittmann, Rockenfeller, Frijns i Glock. La victòria se la va acabar portant Wittmann amb 13 segons sobre l’Audi de Rockenfeller. Frijns puja al podi per tercera vegada en el DTM en ser tercer. Completen el Top 10 Glock, Loïc Duval, Sheldon Van Der Linde, Bruno Spengler, Nico Müller, Juncadella i Pietro Fittipaldi. Tant aquest últim com Van Der Linde han sumat punts en la seva primera cursa al certamen. Demà a la mateixa hora es disputarà la segona cursa de l’any.