Paulo Gonçalves s’ha adjudicat la victòria en la setena etapa d’aquest Dakar 2017. El pilot d’Honda ha entrat dos minuts per davant del líder de la general, Sam Sunderland, que segueix amb 17 minuts de marge sobre Paulo Quintanilla.


Setena etapa del Dakar 2017 completada per les motos després de la cancel·lació de l’última aquest passat cap de setmana pel mal temps. Avui, en millors condicions per terres bolivianes entre la Paz i Uyuni, el millor temps ha estat per al portuguès Paulo Gonçalves, que ha estat dos minuts més ràpid que el líder de la general i actual favorit a la victòria, Sam Sunderland. El britànic de KTM segueix mantenint 17 minuts d’avantatge sobre el seu principal perseguidor, Pablo Quintanilla.

El pilot xilè de Husqvarna ha estat tercer perdent 6 minuts amb Sunderland. No obstant això, el seu avantatge amb Adrien Van Beveren ha augmentat una mica per donar-se més aire, tenint cinc minuts a la general. En quart lloc es manté Gerard Farres, l’altre pilot de KTM supervivent que es queda després d’aquesta setena etapa a 28 minuts del seu company de marca. Just darrere es col·loca la Yamaha de Xavier de Soultrait a 38 minuts de distància.

En sisè i vuitè lloc es col·loquen els dos portuguesos, encapçalats pel guanyador d’aquesta setena etapa, Pablo Gonçalves. La penalització de fa uns dies per posar gasolina a un lloc indegut passa més factura que mai, en quedar-se a una hora i cinc minuts del liderat, el que implica que sense aquesta sanció podria estar segon a cinc minuts de Sunderland. Joaquim Rodrigues es queda vuitè a 1:23:18 de la primera posició, just entre mig de dos argentins: Diego Duplessis i Franco Caimi. Todd Smith tanca el Top 10 provisional.

Juan Carlos Salvatierra es queda a una hora i cinquanta minuts del liderat, mentre que l’andorrà Cristian España i el català Joan Pedrero es mantenen a més de dues hores.

Crònica en desenvolupament.