Stéphane Peterhansel guanya la setena etapa del Dakar seguit de Sébastien Loeb i Giniel De Villiers


 

Després de l’anul·lació de l’etapa 6 que precedia a la jornada de descans, la direcció de carrera s’ha vist obligada a modificar el recorregut de l’etapa 7 entre La Paz i Uyuni. Aquest nou recorregut inèdit barrejava trams inicials de les etapes 6 i 7. El terreny era principalment sorrenc i la distància de l’especial era de 161 quilòmetres. Precedida per un enllaç de 400 km, seguida per un segon enllaç de 240 km.

reco2
Segona setmana del Ral·li i arribem a l’equador amb l’inici de l’etapa marató. Els pilots coneixen bé Uyuni, que aquest any tornarà a transformar-se en vivac durant una jornada.

Loeb obria pista, al francès li seguien molt d’aprop Roma i Peterhansel. “Messier Dakar” començava a esprémer el Peugeot i a ficar pressió als seus rivals deixant a Loeb a més d’un minut i Roma a gairebé 4 minuts durant els primers 100 km. D’altra banda, Cyril Despres no aconsegueix anar ràpid després d’haver perdut la primera posició en la 5a etapa.

Mikko Hirvonen i Giniel De Villiers entraven en escena quedant a pocs minuts del líder.

Finalment Peterhansel guanyava l’etapa i seguia líder en la general per davant de Loeb a un 1’57, Roma a 11?, Despres a 14’01 i tancant el top 5 a Hirvonen a 47’24.