Antonio Giovinazzi ha assolit la seva primera victòria a la GP2 Series en el circuit urbà de Baku, Azerbajan. El italià no ho ha tingut fàcil però després d’una remuntada sensacional i d’una cursa amb accidents, s’ha imposat a Sirotkin i Marciello.

La GP2 Series tenia l’honor de ser la primera competició en disputar una cursa als carrers de Baku. Antonio Giovinazzi (Prema Racing) va fer callar boques ahir aconseguint la posició preferent.

El italià però no aprofitava aquest avantatge a la sortida on es quedava clavat, Matsushita (ART Grand Prix) prenia el primer lloc seguit de Marciello (Russian Time). Al darrere, un Pierre Gasly (Prema Racing) molt agressiu tocava a Norman Nato (Racing Engineering) i aquest feia una virolla. Gasly havia d’aturar-se per no impactar contra el seu compatriota però seria impactat per Canamasas (Carlin).

Aquests accidents feien referencia al interior del revolt 1, al exterior Markelov (Russian Time) tocaria a Alex Lynn (Dams) que s’anava contra al mur juntament amb el seu company d’equip Nicholas Latifi i Marvin Kirchhofer (Carlin).

Tots aquests incidents provocaven el cotxe de seguretat per a dues voltes. En reprendre la cursa, Marciello superava Matsushita pel primer lloc, mentre que Giovinazzi que havia baixat fins al cinquè lloc, superava al seu compatriota Ghiotto (Trident) pel quart lloc.

A la quarta volta, Matsushita recuperava la primera posició i encadenava una sèrie de voltes ràpides que el permetien distanciar-se de Marciello. Però l’italià recuperaria la distància i superaria al italià de nou. Mentrestant el seu company d’equip, Artem Markelov superava a Jordan King pel cinquè lloc.

Un nou cotxe de seguretat a la volta 7, causat per Philo Paz Armand (Trident), propiciava a la realització dels primers pit stops on tothom a excepció de King, Jeffri, Nato i Pic (Rapax)no s’aturaven a box, aquests pilots s’aturaven quan el cotxe de seguretat entrava a box, tots a excepció de Pic qui xocaria amb Markelov, causant un altre cotxe de seguretat.

A la volta 11, tornava la bandera verda i el gran damnificat era Matsushita que baixava de la segona a la cinquena posició. Mentrestant, Sirotkin seguia amb la seva remuntada pujant al setè lloc.

Marciello liderava seguit de Rowland, Giovinazzi, Jeffri – no s’havia aturat, Matsushita, Ghiotto, Sirotkin, Evans, De Jong i Gelael.

Giovinazzi però passava al atac, superaria a Rowland pel segon lloc i de seguida imposaria el seu ritme per atrapar a Marciello i superar-lo. Al darrere Sirotkin superava a Ghiotto, Jeffri i Matsushita per pujar a la quarta posició.

La cursa es mantenia molt tranquil·la quan el líder del campionat abandonava la cursa en impactar contra el seu company d’equip i el mur. El cotxe de seguretat apareixia de nou en pista, aquest fet feia retardar encara més la cursa que s’acabaria per temps.

Una interrupció de la cursa força llarga, i on veuríem a De Jong (MP Motorsport) i King aturant-se a box per atacar al final de cursa amb els pneumàtics més tous. En el cas de King, aquest tindria molts problemes de frens en sortir de box.

El cotxe de seguretat marxava a falta de dues voltes i amb només 12 cotxes en pista. Sirotkin aconseguia superar a Rowland pel tercer lloc, els ex-companys d’equip a Fortec Motorsports mantenien lluites tu a tu però era el rus qui mantenia el podi.

Al darrere, King i Jeffri es retiraven quan Evans superava a Matsushita  pel cinquè lloc.

Però ningú podia discutir el gran ritme de Giovinazzi que guanya la seva primera victòria a la GP2 Series. Sirotkin creuava la meta en segon lloc després de superar a Marciello en els últims metres.

Fora del podi, set pilots més han acabat la cursa i han puntuat. Es tracta de Rowland, Evans, Matsushita, Gelael, De Jong, Ghiotto i Malja.