Lewis Gilbert, el pilot britànic de KR Sport, ha aconseguit deixar enrere el grup i ha guanyat la Final de la X30 Júnior de la primera prova de la IAME Euro Series celebrada al circuit de Salbris (França). Mari Boya, el pilot espanyol de Kids To Win, ha estat segon arribant a liderar gran part de la cursa.

La sortida era neta, amb Gilbert conservant la primera posició, Alex Lloyd col·locant-se segon, l’espanyol Mari Boya tercer, Georgi Dimitrov quart i Rimmo Kadapik cinquè. Boya no esperava ni quatre revolts per superar Gilbert -qui havia estat avançat per Lloyd– per posar-se segon.

I és que el ritme de l’espanyol era molt alt, ja que en la següent volta superava Lloyd per fer-se amb el liderat mentre que el britànic Gilbert queia fins a la quarta posició. Kadapik se situava tercer.

En la quarta volta, després d’empènyer amb l’espanyol per intentar escapar, Lloyd li prenia l’interior a Boya en una forta frenada del traçat francès. Ells dos, juntament amb Kadapik i Gilbert formaven el grup de davant.

A la sisena volta, tant Boya com Gilbert passaven Lloyd en la frenada que hi ha després del final de recta. Mentre que el de Kids To Win aconseguia consolidar aquesta posició, Gilbert veia com poc després Lloyd li tornava l’avançament i, a més, també era superat per Kadapik. En la mateixa volta Boya començava a tapar per defensar-se i això feia que el grup de quatre quedés inundat per l’arribada dels pilots que venien per darrere.

A la següent volta Lloyd es veia relegat fins a la quarta posició, després de ser superat per Kadapik i Gilbert, els quals es posicionaven segon i tercer respectivament. En arribar a la recta de meta Kadapik era superat per Gilbert i es tocava lleugerament amb Lloyd que volia defensar la seva posició fos com fos. El toc era bastant perjudicial per Lloyd que perdia moltes posicions.

Tot això permetia que Boya i Gilbert s’escapessin una mica més de mig segon. A cinc voltes per al final, Boya es veia superat, finalment, per Gilbert al final de la contrameta. El britànic se servia del rebuf per superar el pilot de Kids To Win. Per darrere arribava un nou pilot al lloc de la tercera posició que era Luca Liestra, qui havia començat des de la cinquena posició.

Els tocs no cessaven en la lluita per la tercera i la quarta posició, cosa que permetia encara més l’allunyament de Gilbert i de Boya, que ja estaven a més de quatre segons.

Les dues últimes voltes eren claus per al britànic de KR Sport, ja que aconseguia mantenir Boya a mig segon i, d’aquesta manera s’alçava amb la victòria. L’encarregat de completar el podi era, finalment, Liestra. Dimitrov entrava quart i Van t’Hoff cinquè. Lloyd no podia ser més que sisè i Kadapik acabava últim en cursa després anar-se’n fora a causa d’un toc quan lluitava per places de podi.