En pasqua el karting és la categoria del motor que més han pogut gaudir els fans, i ha estat a Mariembourg, Bèlgica, on s’ha disputat el IAME International Open 2018 que aquest any ha patit en quant a assistència a causa de la importància d’una altra prova important de kàrting, el WSK Super Màster Sèries a Sarno.

Avui diumenge dia de curses, la pluja ha fet acte de presència en les primeres hores del matí, tot i que per la tarda, el sol assecava la pista, permetent als espectadors gaudir de dos tipus de curses totalment diferents.

X30 Junior: Sam Balota domina tant en sec com en mullat

El belga Sam Balota (Eurokarting) ha obtingut les victòries en les dues curses. El podi en la primera cursa el completen Alessandro Tudisca (TYS Racing) i Ken Oskar Algre (Aix Racing team). Tudisca repetiria segon lloc, amb Jason Leung (PDB Racing Team) tercer.

X30 Sènior: Stalmans i Van Splunteren surten victoriosos

En sènior els 67 concursants han hagut de participar en dos grups separats, per garantir les condicions de seguretat òptimes.

Al Grup A, Joey Van Splunteren (Evolution-Super B) dominaria la primera cursa sota la pluja. L’holandès en la segona cursa sobre sec acabaria segon just per darrere de Corentin Collignon (VDK Racing).

En el Grup B, Tuur Stalmans (EGP Racing Team) aconseguia la victòria al matí, i seria dels pocs que aguantaria el ritme a la cursa de sec de la tarda, acabant en segon lloc, només superat pel francès Xavier Dias ( VDK Racing).

 X30 Mini: Lorens Lecertua i Ruben Volt empaten

A la primera cursa, l’estonià Ruben Volt (Dan Holland Racing) va guanyar a la tropa belga formada per Kimmy Abraham (DimoKart) i Lecertua.

A la segona cursa, Maxime Furon (VDK Racing) s’enduia el gat a l’aigua per davant del basco-belga Lorens Lecertua (Ravet Racing) i el seu company Simon Lacroix.

En el còmput del cap de setmana, Lecertua i Volt han estat els guanyadors després d’empatar a 162 punts.

X30 Màster: François Peuriere domina plenament

El francès François Peuriere (Team Peurière) s’ha emportat les dues curses de la categoria. A la primera cursa va acompanyar al podi els pilots de RSD Kàrting, Fabio Kieltyka i Wilfried Lecarpentier.

Lecarpentier repetiria pòdium, acabant segon en l’última carrera del dia. Alain Bazard (Euro Karting) completa el podi.

X30 Super Shifter: Piirimagi aguanta tant en aigua com en sec

A la primera cursa, Kristof Huibers (DFK) dominava la carrera sota condicions de pluja, per davant de Sam Claes (Delré Racing / Mach1 Motorsport) i Sten Dorian Piirimagi (Eurokarting).

L’estonià aconseguiria a la tarda una victòria justa davant de Frédéric Op de Beeck (SFP Racing) i Thierry Delre (Delré Racing / Mach1 Motorsport).