Sten Dorian Pirimagi ha arrasat a la Final de la X30 Shifter -la categoria de marxes de IAME- de la primera prova de la IAME Euro Series que s’ha celebrat al circuit de Salbris (França).

Pirimagi, el pilot estonià, posava la directa ja des de la sortida, conservant la primera posició i evitant donar qualsevol opció a cap dels seus rivals. Per darrere, se situaven segon Philipp Seewer, tercer Thierry Delré, quart Kevin Ludi i cinquè l’espanyol de FA, Carlos León.

Passades dues voltes des de l’inici de la cursa, ja era més que evident que Pirimagi s’estava escapant. Tenia un ritme superior al de la resta i no hi havia corba en què no augmentés el seu avantatge. Tot el contrari succeïa amb el segon classificat, Seewer, qui començava a formar un tren just darrere d’ell.

A punt d’arribar a l’equador de la Final, res canviava, excepte la distància de Pirimagi amb Seewer, que ara ja era de més de dos segons. Encara que Seewer era més lent que els seus perseguidors, ningú intentava superar-lo. Per la seva banda, León, que era cinquè, començava a quedar una mica despenjat del grup de davant.

I és que dues voltes després l’espanyol era superat per diversos pilots, quedant relegat fins a la novena posició. León es retirava a la mateixa volta, evidenciant que la seva caiguda de rendiment es devia a problemes amb el seu FA kart.

A set voltes per al final, tant Delré com Ludi superaven Seewer en la mateixa volta, després d’onze voltes enganxats al suís.

Passades quatre voltes, Delré començava a escapar-se juntament amb Ludi. Seewer, per la seva banda, es quedava una mica i era atrapat pel grup de darrere amb Antti Rammo al capdavant.

I res més canviava fins a la bandera a quadres. Pirimagi es feia amb la victòria amb vuit segons d’avantatge respecte al segon que era Delré, i Ludi completava el podi. Fora del podi, quart era Seewer, cinquè Rammo, sisè Korjus i setè Pullinger.